Afrikai Nemzetek Kupája

Ázsiai ország is megrendezte volna, de úgy tűnik, Egyenlítői-Guinea lesz a házigazda

Egyelőre még kérdéses, hol rendezik a 2015-ös kontinenstornát, de egyes információk szerint Egyenlítői-Guinea lesz a házigazda.

Úgy tűnik, mégsem marad el a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupája. Mint azt Alhaji Jawula, korábbi ghánai futballvezető elmondta, megvan az új házigazda. Mint ismert, Marokkó lemondott a rendezés jogáról az Ebola-járvány miatt és több ország, köztük Ghána, Dél-Afrika, Szudán és Egyiptom is visszautasította a megkeresést. Érdekesség, hogy volt egy ázsiai ország is, amely önként jelentkezett rendezőnek, de a meg nem nevezett országot elutasították.

"Egyelőre nem árulhatom el, hogy pontosan hol rendezik meg a tornát, de mindenkit szeretnék megnyugtatni: nem marad el. Két-három nap múlva kiállunk a sajtó elé és mindenki megtudja. Annyi publikus, hogy az ország, ahol lesz, autóval nincs messzebb Ghánától, mint két-három óra." - nyilatkozta Jawula.

Egyes meg nem erősített információk szerint Egyenlítői-Guinea lesz a befutó, amely ország viszont autóval biztosan nem két-három óra. A hivatalos döntés még várat magára, de legalább az biztosnak látszik, hogy nem marad el a január 17 és február 8-a között megrendezendő kontinenstorna.

A viadalra eddig Algéria és a Zöld-foki Köztársaság kvalifikálta magát a selejtezőkből.