Bulvár

Új sportcsatornát indít a közmédia

  • MTI

Jövőre két új csatornával bővíti kínálatát a közmédia. Az egyik ilyen az M4 Sport lesz, amely 16 kiemelt magyar sportág életének, továbbá nemzetközi sportesemények bemutatását, versenyeik közvetítését tűzte ki céljául.

Az MTVA közleménye szerint az elv, mely szerint "Magyarországon közmegegyezés van arról, hogy a magyar sport kulturális érték, és a magyar közönség a nemzetet összetartó erőként tekint a sportra, sportolóira" vezetett oda, hogy minden magyar állampolgár számára elérhető közszolgálati sportcsatorna létrehozását kell kezdeményezni a médiatanácsnál.

Közölték: az M4 Sport közszolgálati csatorna nem a jelenleg működő magyar kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni. Mint írták, tiszteletben tartják, hogy a meglévő sportcsatornák közkedvelt tartalmat sugároznak, tevékenységük sok-sok nézőt vonz, ezért az M4 Sport csatorna nem az angol, német, francia vagy olasz futballbajnokságokat kívánja közvetíteni, és nem a kereskedelmi tévék konkurenciája kíván lenni.

Tájékoztatásuk szerint az M4 Sport közszolgálati csatorna kiemelt feladatának tekintik a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények, olimpia, világ- és Európa-bajnokságok kiemelkedő magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését. A csatornán várhatóan kiemelt szerepet fordítanak a magyar sporttörténetre és az utánpótlásra is.

Az MTVA már megkezdte a sportági szakszövetségekkel a tárgyalásokat, és mind a 16 kiemelt sportággal rövidesen le is folytatja azokat. A közlemény szerint a csatorna költségei a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem járnak majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja.

Az M4 Sport várhatóan 2015 nyarán kezdi meg sugárzását.