La Liga

Madridban csődöt mondott a Barcelona eddig tökéletes védekezése

Habár a vezetést Neymar szerezte meg a mérkőzésen, a Real Madrid végül minden probléma nélkül húzta be a nagyon fontos három pontot. A Barca védekezése nagyon gyenge volt.

Meglepetéssel a kezdőben indult a mérkőzés, hiszen Messi és Neymar mellett Luis Suárez kapott helyet a Barcelona tizenegyében. A Real Madridnál a sérült Gareth Bale a kispadra sem ülhetett le, így a középpályán a James-Modric-Kroos-Isco kvartett kezdett, míg elől Cristiano Ronaldo és Karim Benzema.

Suárez nem játszott rosszul - Fotó: AFP

Nagyon hamar megszerezte a vezetést a Barcelona. Az egész első játékrészben veszélyesen futballozó Luis Suárez adott egy hosszú keresztlabdát Neymarnak, aki Carvajal és Pepe mellett befelé cselezett, majd 16 méterről bevette Iker Casillas kapuját (0-1).

Itt még nagy volt az öröm - Fotó: AFP

A gól után hihetetlen nyomást helyeztek Ronaldóék Claudio Bravo kapujára, de olykor a védők, olykor a szerencse, egy ízben pedig a felső léc mentette meg a katalánokat. A 34. percben aztán egy Marcelo-beadás után az egész játékrészben bizonytalankodó Gerard Piqué kézzel ért a labdába, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo értékesítette, így véget vetett a Barca 756 percig tartó góltalansági rekordjának (1-1).

A fordulást követően hamar betalált egymás után kétszer is a Real, mindkétszer kapitális védelmi hibából. Előbb egy szögletet követően maradt Pepe teljesen üresen a tizenhatoson belül (2-1), majd Mascherano és Iniesta hozta össze Benzema gólját (3-1).

Benzema góljánál már sejteni lehetett, eldőlt a meccs - Fotó: AFP

A folytatásban már átengedte a területet a Real Madrid a Barcának, de a vendégek nagyon elfáradtak a hatalmas iramban. Nem volt veszély a Barcelona támadásaiban, szinte esélyük nem volt még a szépítésre sem. A 3-1-es végeredmény azt jelenti, a Real Madrid egy pontra felzárkózott a Barca mögött.

[1778121] 2014-10-25 18:00:00 Real Madrid - Barcelonax;
Percről percre: Real Madrid-Barcelona 2014_10_25x