Bajnokok Ligája

Balotelli meze és Ronaldo cseréje volt a téma a liverpooli gálaest után

A Real Madrid parádés első félidei játékkal gyűjtötte be az újabb három pontot a BL-ben. Carlo Ancelotti gárdája remekül melegített be tehát a szombati El Clásicóra.

Rendkívül sima győzelmet aratott szerda este a Liverpool vendégeként a Real Madrid. Úgy tűnik azonban, hogy a mérkőzés mégsem James Rodríguez parádés gólpasszáról vagy éppen Karim Benzema duplájáról lesz emlékezetes, hanem sokkal inkább Mario Balotelli produkciójáról. Ezúttal azonban nem tehet róla az olasz támadó, hiszen az angol sajtó fújta fel egy kicsit túlságosan az ügyet.

Történt ugyanis, hogy a félidőben, 3-0-s madridi vezetésnél a játékos kijáróban Balotelli mezt cserélt Pepével, amin Phil Neville, a BBC szakértője rendesen kiakadt. Brendan Rodgers ugyan azt mondta, nem emiatt cserélte le Super Mariót a szünetben, de a mérkőzés után azért megkapta magáét a balhés támadó: "Taktikai okokból váltottunk, de nem tudom sem elfogadni, sem megérteni, amit tett. 3-0-s hátránynál, a félidőben mezt cserélni az ellenféllel egyszerűen nem illik. Erre még visszatérünk majd házon belül"

Carlo Ancelotti, a vendégek mestere természetesen inkább a mérkőzéssel volt elfoglalva, bár az újságírók többsége arra volt kíváncsi, miért cserélte le Cristiano Ronaldót a 75. percben. "Jó formában vagyunk, pozitívan várhatjuk a Barca elleni derbit. Láttam, hogy Ronaldo keményen dolgozik, sokat fut, küzd, ezért elhatároztam, hogy adok neki egy kis pihenőt. Nem volt előre megbeszélve a csere, nem kérdeztem meg, hogy le akar-e jönni vagy sem. Ez egyszerűen nem így működik egy meccs közben."

Sikerével a Real Madrid gyakorlatilag megnyerte a csoportot, ám a második helyért még várhatóak nagy küzdelmek, hiszen a Ludogorec egy kései góllal le tudta győzni a Baselt. Így tehát a Ludogorec, a Basel és a Liverpool is 3-3 ponttal áll, és küzd a második helyért.

167215

Egyáltalán nem játszott jól a Juventus Pireuszban, így nem csoda, hogy a hihetetlen szurkolótábor előtt végül a görögöké lett a három pont. Az Öreg Hölgynek ugyan megvoltak a helyzetei, de Roberto kapus ketrece bevehetetlen volt. "Roberto hihetetlenül védett, neki köszönheti az Olimpiakosz a győzelmet" - nyilatkozta a Juventus gólfelelőse, Carlos Tévez.

Roberto remek formában védett - Fotó: AFP

Az argentin támadó mentális problémákról beszélt a mérkőzést követően: "Nagyon hasonlít a Juve egész történelme ehhez az esztendőhöz. Mindig jól szerepelt a klub Olaszországban, de Európában már akadozott a gépezet. Ezen kell változtatnunk végre, és úgy hiszem, sikerülni is fog. Úgy vélem, ez pusztán hozzáállás kérdése, azon pedig csak mi tudunk változtatni".

Mivel a Atlético Madrid nem hibázott hazai pályán a svéd Malmö ellen, jelenleg a spanyol és a görög bajnok áll 6-6 ponttal az A jelű kvartett két továbbjutó helyén. A következő fordulóban Juventus-Olimpiakosz, amelyen az olaszoknak létkérdéssé vált a győzelem, míg a Atléti bebiztosíthatja a továbbjutást Svédországban.

167207

Ha a kiesés szélén nem is, de legalábbis veszélyeztetett pozícióban táncolt néhány percig az Arsenal Belgiumban. Valószínűleg az Anderlecht esetleges győzelme sem jelentette volna azt, hogy a londoniak búcsúznak majd a sorozattól, azért Gibbs és Podolski kései gólja alighanem sok felszabadult sóhajt szült a brit fővárosban.

Megkönnyebbülten nyilatkozott a 65. születésnapját ünneplő Arséne Wenger is, aki szerint ez a három pont minden bizonnyal továbbjutást fog érni. "Nem estünk kétségbe a belgák vezető góljánál, mentünk tovább előre és lőttünk két gólt. Volt tartásunk és ez a győzelem hihetetlenül fontos lesz még a végelszámolánál. Remek pozícióban vagyunk, hiszen a Galatasaraynak és az Anderlechtnek is csak egy-egy pontja van. Meg kell nyerni a hazai meccseinket és akkor továbbjutottunk."

A csoport másik találkozóján a Borussia Dortmund nem várt könnyed győzelmet aratott Törökországban. A Galatasaray ezzel kilenc bekapott gólnál tart három meccsen, míg Jürgen Klopp együttese ugyanennyi egységgel rendelkezik, de pontszámban. Mats Hummels szerint a siker receptje már megvan, most már csak magukkal kell vinni: "Más egy kicsit a Bajnokok Ligájában, mint a Bundesligában. Több területünk van kontrákat vezetni. A Köln elleni vereséget követően meg akartuk erősíteni a védelmünket és ez sikerült is. Túl sok hibát követtünk el az elmúlt néhány hazai meccsünkön, szerda este viszont jól működött a gépezet. Gyönyörű gólokat lőttünk, aminek örülünk. Most viszont azzal kell foglalkoznunk, hogy a Bundesligában is véget érjen a borzalmas szériánk."

167231

 A C-csoport tartogatta talán a legkevesebb izgalmat a harmadik fordulóban. A Leverkusen az esélyeknek megfelelően otthon tartotta a három pontot a Zenit ellen, míg a Monaco és a Benfica nem bírtak egymással. Meglepetésre a Benfica áll a csoport utolsó helyén, mindössze egy ponttal, míg a németek győzelme a kvartett élére repítette őket.

167223
2014-10-22;42 
  • Pro
    Cipolla
    2014. október 22., Szerda 17:15

    Bajnokok Ligája | Liverpool-Real Madrid

    2014. október 22., Szerda 20:45
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Over/Under
    • Tipp:Over 2.5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.55
    • Eddig éri meg:1.5
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Mindkét csapatra jellemző, hogy termelik a gólokat bőséggel. A Real az utóbbi 7 meccséből 5-ön legalább öt gólt vágott, ami egészen elképesztő teljesítmény. A Liverpool védelmét ismerve most is megrezdülhet párszor Mignolet hálója. A Real hiányzója Bale, de ettől függetlenül brutálisan erős ez a Madrid. CR termeli a gólokat bőségesen, egészen elképesztő számokat tud felmutatni, mellette ott van James és Benzema is, akik szintén kivehetik a részüket a gólokból. Hátul vannak hiányzók, hiszen se Ramos se Coentrao nem lesz bevethető, így pedig azért nem egy összeszokott hátsó négyes fog játszani. A Liverpool védelme gyenge, de elől azért otthon könnyedén lőhetnek gólt sőt akár gólokat is. Sturridge sérült továbbra is, de Sterling bombaformában van és simán betalálhat. A Liverpool legfőbb erénye a kontra. A meccsen vélhetően a Madrid fogja birtokolni főleg a labdát, a hazaiak pedig a kontrákba bízhatnak. A Madrid, hogy ne lőjön gólt az szinte elképzelhetetlen, de biztos, hogy lesznek olyan kontrái ahol létszámfölénybe fog kerülni a Pool és ott simán betalálhatnak a hazaiak. A Real hátsó négyese nem lesz összeszokott, a liverpooli védelem pedig nyeli a gólokat, minden valószínűség szerint itt legalább 3 gól lesz.

    • Eredmény:

      0 - 3( 0 - 3)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 2.75
  • Pro
    mr.blonde
    2014. október 22., Szerda 16:57

    Bajnokok Ligája | Anderlecht-Arsenal

    2014. október 22., Szerda 20:45
    • Ország:Nemzetközi
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Arsenal -0.25 (0,-0.5)
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.79
    • Eddig éri meg:1.65
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A lesajnált Arsenal mosolyt csalhat az arcunkra

    • Eredmény:

      1 - 2( 0 - 0)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 3.95