Bajnokok Ligája

Elképesztő rekordok születtek a keddi napon

Számos rekord megdőlt kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a szurkolók többek között a sorozat történetének legnagyobb gólátlagú meccsnapját követhették végig.

Történelmi győzelemnek örülhettek a németek / AFP

Az infostradalive.com összeállítása alapján nyolc találkozón 40 gól esett, ez pontosan ötös átlagot jelent. A BL történetében ennél csak egyszer, 1997. október 1-én született több találat, azonban aznap 12 találkozón esett 44 gól, amely "csak" 3,67-es átlagot jelent.

A Bayern München 7-1-es győzelme az AS Roma otthonában a német klub történetének legnagyobb idegenbeli sikere az európai kupasorozatokban. A müncheniek a Sahtar Donyeckkel egyetemben egy másik rekordot is felállítottak, ugyanis a BL-ben korábban még egyetlen csapat sem tudott idegenben legalább öt gólt szerezni az első félidőben. Igaz, az ukránok rátettek még egy lapáttal, ugyanis negyvenöt perc alatt hatszor voltak eredményesek a selejtezőben a Debrecent búcsúztató BATE Boriszov otthonában.

Luiz Adriano egy félidő alatt négyszer vette be a BATE hálóját / AFP

A boriszovi összecsapáson - megismételve Lionel Messi 2012-es teljesítményét - ötször eredményes brazil Luiz Adriano a BL-történetének első futballistája lett, aki egy félidő alatt négy gólt szerzett. Érdekesség, hogy a donyeckiek mind a hét gólját brazil játékos szerezte, hasonló teljesítményt az Olympique Lyon mutatott fel, amely 2005 márciusában kizárólag francia gólokkal ütötte ki 7-2-re a Werder Brement.

A Maribort a Stamford Bridge-en 6-0-ra legyőző Chelsea is klubrekordot állított fel, José Mourinho együttese története legnagyobb arányú BL-sikerét aratta, ráadásul a 17 évesen és 112 naposan pályára lépett Dominic Solanke a Kékek legfiatalabb futballistája lett a legrangosabb európai kupasorozatban.

További érdekesség, hogy a vendég Athletic Bilbaót 2-1-re legyőző FC Porto 100. mérkőzését játszotta a BL-ben, illetve a BEK-ben, ezzel a kilencedik klub lett - a Benfica után a második portugál - amely elérte ezt a számot.

A Barcelona otthonában 3-1-es vereséget szenvedett Ajax Amsterdamban pályára lépő Jairo Riedewald az első olyan játékos a hollandoknál, aki azt követően született, hogy az együttes legutóbb BL-trófeát nyert (1995).

2014-10-21;42
bajnokok-ligaja-2014-2015