NB I

Egervári visszatérhet a magyar fociba

A Haladás menesztette Artner Tamást vezetőedzőt, utódja Egervári Sándor vagy Szentes Lázár lehet.

Egerváris Szombathelyen? / AFP (archív)

Ahogy arról a regionális sajtó beszámolt, Puskás Tivadar polgármester kedd délelőtt 10 órára taggyűlést hívott össze a Haladásnál. A városházán Koczka Tibor képviselő, Tóth Miklós ügyvezető, valamint Illés Bélla és Séllei Árpád kisebbségi tulajdonosok tanácskoztak, közel másfél órán át. Az ülés végén a klub hivatalos közleményt adott ki, melyben közölték, a Szombathelyi Haladás felnőttcsapatának irányítását már nem Artner Tamás végzi.

A tulajdonosi kör megbízta Tóth Miklós ügyvezető igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a leendő vezetőedzővel, egybehangzó sajtóértesülések szerint pedig ez vagy Szentes Lázár, vagy a korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor lehet.

Egervári köztudomásúan jó kapcsolatot ápol a Haladás tulajdonosi körével, Illés Bélával annak idején az MTK-nál is együtt dolgoztak. Miután Egervárit a csúfosan záródó vb-selejtező után menesztette az MLSZ a szövetségi kapitány posztról, a szakember nem vállalt munkát, így ha rá esik a választás, több, mint egy év kihagyás után térhet vissza ismét a magyar futball keringésébe.

Artner Tamás távozását egyébként a váratlanul gyenge eredmények idézték elő. Bár a Haladás jelentősen meggyengült a nyár folyamán, a klubnál nem számítottak arra, hogy ilyen gyengén szerepel majd az együttes, a zöld-fehérek 11 forduló alatt mindössze nyolc pontot szerezve a kiesést jelentő, 15. helyen állnak. A hétvégi fordulóban az újonc Dunaújváros otthonában maradtak pont nélkül a szombathelyiek, ez pedig a jelek szerint már sok volt az elöljáróknak, így a tavalyi sikeredzőnek mennie kellett.

Bárki is lesz Artner utódja, nem lesz könnyű a beugrója, hiszen a hétvégén rendezik a nyugat-magyarországit derbit, azaz Szombathelyre látogat a Győri ETO. Mindkét csapat hullámvölgyben van, tehát kulcsfontosságú lesz a három pont megszerzése, paprikás hangulatú meccsre van tehát kilátás.

[1732286] 2014-10-26 18:30:00 Haladás - Győrx;
164237