Magyar válogatott

Sok volt az edzés, csúszott a (mű)fű - reakciók a kínos győzelem után

A magyar válogatott ha kínkeservesen is, de megszerezte a három pontot Feröer-szigeteken az Eb-selejtező 3. fordulójában, így Dárdai Pál legénysége továbbra is versenyben van a továbbjutó helyekért.

Dárdai Pál szerint a fejekkel volt a gond.../ Fotó: mlsz.hu

Aki látta az tudja, aki nem, az meg adjon hálát az égnek, ugyanis a magyar válogatott keddi produkcióját nézni, sokunknak fizikai fájdalommal járt. Dárdai Pál csapata borzalmas teljesítménnyel rukkolt elő, nem hogy a helyzetek számában, de még a labdabirtoklás tekintetében is alulmaradt a világranglista 179. helyén álló félprofi csapattal szemben, vagyis a játék képe alapján igen hízelgő a számára a három pont és a győzelem megszerzése. Persze előre sejteni lehetett, hogy nehéz találkozó vár a fiúkra, ez ki is emelték az érintettek is, de hogy ilyen gyatra játékot sikerült a pályára tenni, arra még ők maguk sem számítottak.

"Kiszenvedtük a három pontot - kezdte az mlsz.hu-nak adott értékelését a szövetségi kapitány. - Nem kezdtünk jól, hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet, hogy túl sokat edzettek a fiúk a kezem alatt, de az is lehet, hogy túl sok volt az információ. Mind a két meccset rosszul kezdtük, talán a nyomás miatt. A fejekkel van egy kis gond, ennek ki kell majd deríteni az okát. Az ellenfél hozzá volt szokva a csúszós, műfüves pályához, nekünk sokszor elugrott a labda, ebből ők meg is tudtak indulni. A legfontosabb azonban, hogy három ponttal mehetünk haza. Ezt úgy szokták mondani, hogy "mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre". A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell. A futballisták egy ilyen mérkőzés után talán nem örülnek felhőtlenül, én is tudom, hogy kiszenvedtük a győzelmet, de a lényeg, hogy hazavittük a három pontot." - értékelte a tórshavni 90 percet Dárdai Pál.

Messze volt legjobbjától Gera Zoltán is, aki elmondta, hogy a pálya minősége a magyar játékosok számára teljesen szokatlan volt, emiatt pedig akadtak nehézségeik."Semmiképpen sem akarom a pályára fogni azt, hogy gyengébben játszottunk ma, de meg kell említeni, hogy szokatlanul gyors volt a talaj és néha csúszós is - mondta Gera. - Nagyon örülök a három pontnak, a mutatott játéknak már kevésbé. Nem volt egyszerű mérkőzés, ezt mindenki láthatta, a feröeriek jól játszottak, engem megleptek a teljesítményükkel. Jól passzoltak, pedig inkább arra számítottunk, hogy ívelgetni fogják a labdát. Ez egy teljesen más meccs volt, mint a románok elleni, itt mindenki elvárta, hogy nyerjünk, ezért dominálni szerettünk volna, de ez most nem sikerült. Kellemetlen ellenféllel találtuk szembe magunkat, jól járatták a labdát, agresszívabbak voltak, mint mi. Le kell vonni a tanulságokat, és ki kell javítani a hibákat, amiket elkövettünk."

Gera a pályára panaszkodott / Fotó: mlsz.hu
Dibusz Dénes élete első válogatott mérkőzésén lépett pályára, és jól teljesített, egy-két alkalommal szükség volt a védéseire ahhoz, hogy kapott gól nélkül zárjuk a találkozót."Úgy kezdtünk, hogy nekik megyünk, és rájuk erőltetjük az akaratunkat, sajnos nem tudtunk olyan gyorsan alkalmazkodni a pályához, ahogy ők - fogalmazott a Ferencváros kapusa. "Látszott, hogy sokkal otthonosan mozognak ezen a borításon, volt is az elején egy kis zavar nálunk hátul, amit szerencsére megúsztunk, és negyedóra után már kezdett alakulni a játékunk. Egyben volt a csapat, mindenki becsülettel tette a dolgát, és annak ellenére, hogy a feröeriek birtokolták többet a labdát, igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani, ezért megérdemelt volt a győzelmünk. Pontrúgásból tudtunk betalálni, de később volt egy-két olyan helyzetünk, amiből megszerezhettük volna a második gólunkat is, és akkor sokkal nyugodtabb meccs lehetett volna." - fogalmazott a kapus.

[1667490] 2014-10-14 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx
[1667490] 2014-10-14 20:45:00 Feröer-szigetek - Magyarországx;

A magyar válogatott három forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az F-csoport negyedik helyén áll. Az élen meglepetésre a háromból háromszor diadalmaskodó északír válogatott áll, mögötte Románia, majd Finnország következik. A vb-nyolcaddöntős görögök még győzelem nélkül állnak és csak az ötödikek.

Legközelebb november 14-én gyarapíthatja pontjai számát a magyar csapat, akkor Dárdaiék Budapesten fogadják Finnországot.

157976