NB I

Horváth Ferencet hétfőn kirúgják?

Hiába szerezte meg a vezetést, vereséget szenvedett a Puskás Akadémia vendégeként a tavalyi ezüstérmes Győri ETO. A péntek esti találkozó után a kisalföldieket irányító Horváth Ferenc felajánlotta lemondását.

Horváth Ferenc felajánlotta lemondását / Fotó: eto.hu

A felcsúti 2-1-es vereséget követően Horváth Ferenc felajánlotta lemondását. A klubvezetés várhatóan jövő héten hétfőn értékeli a csapat eddigi teljesítményét, és dönt a vezetőedző sorsáról - olvasható a győriek hivatalos honlapján.

A bajnoki cím egyik aspiránsaként számon tartott Győr már idei ötödik vereségét szenvedte el, és mindössze csupán kilencedik helyen áll a tabellán, ám a forduló végével ez még rosszabbodhat. A győriek a második legtöbb gólt kapták a bajnokság, a 16 bekapott találatnál csak az újonc Dunaújváros bír többel (18).

„Nehéz összeszedni egy ilyen megnyert meccs után a gondolataimat, s kérem, ne is tegyenek fel kérdéseket, mert nem válaszolok rájuk. A lényeg az, hogy nem vagyok hajlandó lehajtani a fejemet, lógó orral járni, mindig egyenes ember voltam, s megmaradok annak. Tiszta a lelkiismeretem, nagy tervekkel jöttem az ETO-hoz, s nincs okom a szégyenkezésre. Bár elsősorban az edzőé a felelősség, de azért a játékosé is, aki kihagyja a tizenegyest, aki két méterről nem talál a kapuba, és azé is, aki minden szögből képes gólt kapni. Fontos volt nekem az ETO, ám innentől kezdve a tulajdonos kezébe teszem a sorsom. Felajánlom a lemondásomat, döntse el ő, miként folytatjuk tovább. A Puskás ellen is megnyerhettük volna a meccset csakúgy, mint legutóbb az MTK-val szembenit, ám nem sikerült. Lehet, hogy azzal segítek az ETO-nak, ha távozom." - nyilatkozta a Puskás elleni meccs után Horváth, akinek sorsáról tehát hétfőn dönt a győriek elnöksége.

[1732271] 2014-10-03 19:10:00 Puskás Akadémia - Győrx;
2014-10-03;212
2014-10-04;212
2014-10-05;212
164237