Magyar foci

Kirúgták Mészöly Gézát

  • MTI

Az U20-as labdarúgó-válogatott edzője a magyar szövetség (MLSZ) elnökségének döntése nyomán Szalai László lett a "csalódást keltő eredményeket" hozó Mészöly Géza helyett.

Mészöly Géza belebukott a sikertelen U19-es Eb-be / MTI

Menesztették posztjáról Mészöly Gézát, az U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjét, helyére a magyar szövetség (MLSZ) elnökségének döntése nyomán Szalai László került.

Az MLSZ honlapján olvasható keddi beszámoló emlékeztet arra, hogy a csapat Mészöly Géza irányításával a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságot két, csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereségekkel elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a korosztályos vb-n való részvétel jogát. 

Az újonnan kinevezett Szalai László korábban Lothar Matthäus mellett dolgozott a felnőtt válogatottnál, sikerrel irányította a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a Magyar Futball Akadémia szakmai munkáját, pályájának nagy részét utánpótlás-játékosok mellett töltötte, jelenleg pedig az MLSZ-ben az edzőképzés igazgatója - írja az mlsz.hu.