Barcelona

Luis Enrique megsarcolja Messiéket

Nem jó üzlet késni a Barcelona labdarúgócsapatánál, ugyanis Luis Enrique-nél a pontatlanoknak fizetniük kell.

Luis Enrique első pontjait veszítette el a Barca élén / AFP

Nemrég számoltunk be arról, hogy a holland Louis van Gaal munkásságát milyen vasszigor övezi. A holland szakember a Manchester Unitednél sem tett kivételt, az általa megreformált házirend egyik pontja szerint például a játékosoknak a meccs előtti este le kell adniuk mobiltelefonjaikat, ráadásul, aki meccsnapon késik a reggeliről, állítólag nem is számíthat arra, hogy pályára léphet.

Ha nem is ilyen szinten, de a fegyelem megkövetelésére törekszik a Barcelona fiatal trénere, Luis Enrique is. A katalánok élére a nyáron kinevezett szakvezető nem tolerálja a késéseket, így Messiéknek már egy perc miatt is fizetniük kell. Ha a gránátvörös-kékek közül valamelyik játékos meccsnapon nem érkezik meg időben, akkor 300 eurót kell befizetnie a klub kasszájába, ami minden egyes alkalommal duplázódik. Az edzésekről, egyéb találkozóról sem szabad késni, de az "árfolyam" ott valamivel alacsonyabb, hiszen 120 euróról indul a 'licit'.

A futballisták gigantikus béréhez képest természetesen ezek az összegek pitiánernek tűnnek, de Luis Enrique hisz abban, hogy a sikerek egyik kulcsa a fegyelem, ezért szeretné, ha a keret valamennyi tagja magává tenné filozófiáját.

A Barcelona továbbra is veretlen Luis Enrique-vel a kispadon, a katalánok zsinórban öt megnyert meccs után a hétközi fordulóban elveszítették hibátlan mérlegüket, miután "csak" 0-0-s döntetlent értek el a Málaga vendégeként. A tétmeccseken nézve ez volt a hatodik találkozó, amikor a Barca kapuja érintetlen maradt, vagyis a tavaly oly' sokat kritizált védelem egyelőre jól teljesít. A Barca-drukkerek legközelebb szombaton láthatják kedvenceiket, amikor is a Nou Camp vendége a Granada csapata lesz.

[1778083] 2014-09-24 22:00:00 Malaga - Barcelonax
[1778083] 2014-09-24 22:00:00 Malaga - Barcelonax;
165952