Női kézilabda BL

Elcsalták a bírók a Fradi-lányok meccsét?

  • MTI

Óvást nyújt be az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája-selejtező vasárnapi, lipcsei döntőjének utolsó másodperceiben történt bírói ítéletek miatt.

Lipcsei öröm

Amint Bognár László, a ferencvárosi szakosztályt működtető kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: megítélésük szerint a házigazda HC Leipzig időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.

Bognár kiemelte: sok vitatott eset történt a hajrában. Először is a szerb bírópáros a játékidő letelte után időn túli szabaddobást ítélt a lipcseieknek, majd az ellenőr jelezte, két másodperc még hátravan a találkozóból. Ezt követően pedig akkor szólalt meg a meccs végét jelző duda, amikor a labda még csak útban volt az FTC kapuja felé, vagyis az egyenlítő gól időn túl esett, és nem kellett volna megtartani a hétméteres párharcot.

Tomoriéknak nem sikerült ? / Fotó:EHF-Sebastian Brauner
"Már a találkozó végén jeleztük óvási szándékunkat, az európai szövetség pedig 24 órát adott, hogy írásban is beadjuk ezt. Még ma, hétfőn délelőtt elküldjük a szükséges papírokat. Természetesen a videófelvételeket is csatoljuk a beadványhoz" - mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette: bíznak abban, hogy gyors döntés születik, hiszen nem mindegy, hogy a BL-ben vagy a KEK-ben folytatja a csapat.

A lipcsei összecsapást végül büntetőkkel veszítette el a hosszabbítás záró percét kétgólos előnnyel kezdő magyar csapat. A vesztes a KEK harmadik fordulójában folytathatja, míg a győztes a Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára kerül.

HC Leipzig (német)–Ferencváros 34–34 (14–15, 28–28, 30–32) – hétméteresekkel 5–4
Bajnokok Ligája, selejtező, 1-csoport, döntő
Lipcse, 2171 néző. V: Marics, Mazics (szerbek)
Leipzig: SCHÜLKE – MAZZUCCO 4, Schulze 3, Müller 2, VISSER 7 (1), KUDLACZ 9, HERTLEIN 5. Csere: Roth (kapus), Hubinger 4, Reimer, Ioneac, Urbicht, Rösike. Edző: Norman Rentsch
FTC: TOMASEVICS – Szarka 1, SZUCSÁNSZKI 5, TOMORI 9, Mészáros 1, Soós 1, Kovacsicz 3. Csere: Szikora (kapus), Cifra, Vérten 3, Steinbach 4, Lukács, PENA 4 (4), Szamoránsky P. 3. Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4
  • Pro
    Tomihmv
    2014. szeptember 21., Vasárnap 11:38

    BL-kvalifikáció | Ferencváros - Leipzig

    2014. szeptember 21., Vasárnap 19:05
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Végeredmény: Ferencváros
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.83
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Az év mérkőzése jön Szucsánszki Zitáéknak, ám a Ferencváros lényegesen erősebb és stabilabb csapat, mint vasárnapi vetélytársa. A zöld-fehérek gerince már több éve együtt van, Elek Gábor személyében pedig kiváló tréner irányítja őket. A lipcsei gárda a nyáron több játékosát eladta, rengeteg sérültje van a klubnak, ráadásul anyagi nehézségek is felütötték a fejüket a csapatnál. A tegnapi elődöntőkben mindkét csapat simán nyert, de a németek bő tízperces gólcsendje sokat mond egy harmatgyenge fehérorosz alakulat ellen.

      A hazai pálya előnyén kívül minden a Ferencváros mellett szól, s noha nem lesz egyszerű a zöld-fehéreknek nyerniük, de úgy gondolom, hogy a lényegesen hosszabb kispad kijön, ezért véleményem szerint a Fradi megnyeri az összecsapást és bejut a BL-csoportkörbe.

    • Eredmény:

      28-28