Kézilabda

Üzenetértékű veszprémi győzelem

  • MTI/hatharom.com

Rendkívül magabiztos, nyolcgólos győzelmet aratott az MKB-MVM Veszprém csapata a macedón Vardar Szkopje ellen a SEHA Liga 4. fordulójában.

Európa egyik legerősebb játékoskeretével rendelkező csapata látogat szombaton a királynék városába, ahol a magyar bajnok Veszprém ellenfele a macedón Vardar Szkopje volt. A vendégek az egész európai mezőny egyik legnagyobb költségvetését mondhatják magukénak, az amúgy is bivalyerős keretet a nyáron olyan klasszisokkal sikerült megerősíteni, mint Sterbik Árpád vagy Blazenko Lackovic, vagyis egy hamisítatlan rangadóra lehetett számítani.

A két csapat egyértelműen kiemelkedik a magyar, macedón, fehérorosz, horvát, szlovák, szerb és bosnyák együtteseket felvonultató SEHA-ligából. Eddig mindhárom összecsapásukat megnyerték, és egyértelmű céljuk, hogy az alapszakasz után a négyes döntőbe kerüljenek. A szeptember 27-én rajtoló Bajnokok Ligájában azonos csoportban szerepelnek, az egymás elleni két találkozójukat abban a sorozatban november tudják le. A Vardar az előző idényben éppen hogy lemaradt a BL Final Fourról: a negyeddöntőben idegenben lőtt kevesebb góllal maradt alul a későbbi bajnok német Flensburg-Handewitt-tel szemben, ráadásul azóta sikerült leigazolniuk többek között a volt veszprémi, spanyol állampolgárságú Sterbik Árpádot, a világ egyik legjobb kapusát. A Veszprém negyedik lett a legrangosabb európai kupában, és a magyar bajnok szintén erősített a nyáron.

Kis híján telt ház előtt kezdték a találkozót a csapatok, ám a kezdeti feszültség rányomta a bélyegét a játékra, hiszen a közönség az első öt percben egyetlen gólt sem láthatott. Aztán végül megtört a jég, a Veszprém rögtön magához vette a kezdeményezést, így gyakorlatilag az első perctől kezdve kézben tartotta a mérkőzést. Az első 10 perc végére háromgólos volt a hazaiak fórja, ennél közelebb pedig már nem is nagyon tudott jönni a macedón sztárcsapat, így gyakorlatilag "beállt" a különbség a két fél között. Állandósult a 3-4 gólos veszprémi előny, majd amikor 11-9-re felzárkózott a Vardar, Nagy László visszatért a pályára, és gyorsan visszaállt a megnyugtató különbség.

A második játékrész elején felváltva estek a gólok, és nem volt olyan nagy az iram, mint korábban. Aggodalomra adott okot, hogy a 40. percben Nagyot lerántották, ezután a karját fájlalva a cserepadra ült le. A világklasszis átlövő azonban visszatért a pályára, és tovább erősítette a védelmet. A Vardar bármit próbált, nem tudott felzárkózni, mert a fontos pillanatokban - különösen az utolsó tíz percben - mindig jól összpontosítottak a hazaiak. Ilic is szórta a gólokat - a 42. és 57. perc között a hazai oldalról csak ő volt eredményes, szám szerint kilencszer! -, és végül tizenkét gólig jutott.

MKB-MVM Veszprém–Vardar Szkopje 31-23 (17-12)
SEHA Liga, 4. forduló
Veszprém Aréna, 4200 néző. Vezette: Brunovsky, Canda (szlovákok).
Veszprém: Mikler – Marguc 1, Nagy L. 1, SULIC 4, Rodriguez 2, ILIC 12 (5), Iváncsik G. 1. Csere: Borbély (kapus), Terzic, SCHCUCH, Nilsson 1, Zeitz 3, Ruesga 3, Gulyás 2, Ugalde 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Szkopje: Angelov – Dusebajev 2, Brumen 4 (3), TOSKIC 4, Abutovic, Karacic 3, DIBIROV 5 (2). Csere: Sterbik (kapus), Gorbok 2, Pribak 3, Csipurin, Vezetőedző: Raúl Gonzalez.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.