La Liga

Máris elbukta a bajnoki címet a Real Madrid?

Hat ponttal szorul a Barcelona mögé a Real Madrid, miután 2-1-re kikapott otthon az Atlético Madridtól a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának szombati rangadóján.

Tiago csúsztat, ezzel a góllal szerezte meg a vezetést az Atlético - fotó: AFP

Bejött a spanyol lapok szerdai jóslata, Cristiano Ronaldo kezdőként kapott lehetőséget a Real Madridban az Atlético elleni városi rangadón. A királyi gárda az előző fordulóban jókora pofont kapott San Sébastianban, ahol a Real Sociedad - David Zurutuza vezérletével - úgy nyert 4-2-re, hogy kétszer szögletet követen talált a hálóba, majd egy-egy alkalommal balról, illetve jobbról belőtt labdát értékesített. Volt miért tehát aggódnia Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, pláne ha ehhez hozzátesszük, hogy az Atlético Madrid kimondottan rögzített szituációkból veszélyes - három hete, a Spanyol Szuperkupa első meccsén szöglet után talált a Real hálójába.

Ezek után hinnénk, hogy tíz perc után szögletből kapott gólt a Real? Koke balról küldte be a labdát, Tiago a rövid sarok felé mozgott, Benzema tüsténkedett mögötte, de igazából nem zavarta a portugált, aki köszönte a lehetőséget és a két lépésről a léc alá csúsztatott (0-1). Az Atlético Madridnak az utóbbi 14 bajnoki góljából 11 fejesből született... Ha már lehetőséget kapott, gondolta él vele Cristiano Ronaldo. A 25. percben a jobb összekötő helyén tört be a 16-oson, eltolta a labdát Siqueira mellett, aki buktatta. A játékvezető 11-est ítélt, Ronaldo a jobb alsóba gurította (1-1). A szünetig teljesen passzív volt támadásban az Atlético, míg a Real egy Bale-szabadrúgással és Benzema helyzetekkel veszélyeztetett.

A 64. percben lehetőséget kapott a Real új szerzeménye, a Manchester Unitedtől érkezett Javier Hernández, míg az Atlético is egy új fiút, Antoine Griezmannt vetette be. Végül nem ők, hanem a meccs első cseréje, Arda Turan volt a nyerőember. A 76. percben Juanfran jobbról, laposan passzolta be a labdát, Raúl García átlépte, a mögötte érkező török légiós pedig 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1-2). A Real nem tudott egyenlíteni, igazából helyzetbe sem került a maradék időben. Korábban soha nem fordult elő, hogy két egymást követő szezonban az Atlético Madrid nyerni tudjon a Real Madrid otthonában.

Három fordulót követően máris hat pont hátrányban van a Real Madrid a Barcelonával szemben. Két éve hasonló volt a helyzet, a királyi gárda akkor is gyorsan lépéshátrányba került, már novemberben fújhatta a bajnoki címet. Tavaly az Atlético és a Barca együtt húzott el, és habár a Real később befogta riválisait, az első helyet nem tudta megszerezni. A mostani feladat szintén kőkeménynek tűnik. Könnyen lehet, hogy máris elbukta az első helyet a Real?

[1778058] 2014-09-13 20:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;
165952