Átigazolás

A United nem mondott le Strootmanról

Tartja magát a hír, hogy a Manchester United továbbra is szeretné megszerezni Kevin Strootmant. Az angol rekordbajnok a télen ajánlatot tehet a Romának a holland középpályásért.

A 24 esztendős játékos márciusban rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett:  bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, a porcok és bal oldalszalag is megsérült. Az ilyenkor "szokásos" fél év helyett kilenc hónapos kihagyást jósoltak neki, év végén-jövő év elején térhet vissza. Strootman Louis van Gaal egyik kedvenc játékosa, a világbajnoki selejtezősorozatban köré építette a holland válogatottat, és a Manchester Unitedben is nagy szeretne vele együtt dolgozni.

Azért is, mert a belső középpályás pozíciója évek óta hiányposzt a Vörös Ördögöknél, Sir Alex Ferguson is csak úgy tudta megoldani Paul Scholes pótlását, hogy 2012 januárjában reaktiválta a fél évvel korábban visszavonult védőt, és nyert vele másfél évet, a klubikon másodszor a skót edzőfejedelemmel együtt ment nyugdíjba. Fergie utódja, David Moyes tavaly Marouane Fellainit szerződtette, a belga pocsék vételnek bizonyult, meg sem közelíti Scholes szintjét. Michael Carrick sem lesz már fiatalabb, sokat sérült. Most az idén nyáron igazolt Ander Herrerában bíznak a szurkolók, illetve Van Gaal egy másik patronáltját Daley Blindet is leigazolta.

Strootmanra visszatérve, egyes források szerint a United januárban 31 millió eurós ajánlatot tesz az AS Romának a középpályásért. A hollandot tavaly nyáron 16 millió eurórét szerződtette az olasz együttes a PSV Eindhoventől. A gyárvárosi egyesületnek van miből erősítenie, annak ellenére, hogy nyáron a legtöbbet költő klub a United volt egész Európában, ugyanis az éves pénzügyi mérleg szerint 535 milliós forgalmat bonyolított le. A Farkasok mondjuk hallani sem akarnak a kiváló képességű futballista eladásáról.

"Strootman sokak célpontja, más csapatok is vágynak rá, de egyértelmű, hogy nem akarjuk eladni. Strootman egy csodálatos igazolás lesz nekünk, ha egyszer visszatér, nagyon nehéz volt megbirkózni a hiányával az előző idényben. Az egyik kulcsfigurája volt a csapatunknak tavaly, és az lesz a felépülés után is" - szögezte le pénteken Walter Sabatini, a Roma sportigazgatója.

[1724017] 2014-09-14 17:00:00 Manchester United - Queens Park Rangersx;