Karrier

Guzmics Richárd aláírt a lengyel listavezetőhöz - hivatalos

A hétszeres válogatott védő, Guzmics Richárd egy plusz kétéves szerződést kötött a lengyel Wisla Kraków csapatával.

Fotó: wisla.krakow.pl

A 27 éves játékos az előző idény végén, szerződése lejártával távozott a Haladástól, mindenképp külföldre szeretett volna igazolni. Noha sorsa sokáig kérdéses volt, felmerült, hogy visszatér Szombathelyre, végül Lengyelországban, a Wisla Kraków-nál kötött ki. Szerződtetése várható volt, hiszen hétfőtől Franciszek Smuda csapatával edzett.

A krakkói együttes hét forduló után veretlenül vezeti az Ekstraklasát, előnye egy pont a második Górnik Zabrze előtt. Guzmics érkezésével két magyar légiós szerepel a lengyel élvonalban, Lovrencsics Gergő a Lech Poznant erősíti.

A 14-szeres lengyel bajnok Wisla Kraków pénteken az utolsó előtti Zawisza Bydgoszcz vendége lesz a 8. körben, várhatóan még Guzmics nélkül lép pályára, a hátvéd májusban játszott utoljára tétmeccsen. A Zawisza Bydgoszcz egy győzelem mellett hatszor kikapott a ligában, míg a Wisla négy győzelem mellett háromszor ikszelt, zsinórban három diadallal a háta mögött egyértelmű esélyese a találkozónak. A bukik egyelőre több mint kétszeres szorzóval kínálják a vendégek sikerét, amivel szemfüles olvasóink túljárhatnak a bukmékerek eszén.

[1722150] 2014-09-12 18:00:00 Zawisza Bydgoszcz - Wisla Krakowx;