NB I

Pécsen mindent megtesznek a működésért

  • MTI

A labdarúgó OTP Bank Ligában 14. helyén álló PMFC-Matiast működtető PMFC-SPORT Kft. vezetése megteszi az összes szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a társaság törvényes működését biztosítsa - olvasható a klub honlapján.

A pécsiek közleménye szerint az élvonalbeli csapatot működtető gazdasági társaság "a csapat működési feltételeit biztosítja, az adóbevallásait a vonatkozó előírások szerint benyújtja, a terhére keletkező adófizetési kötelezettségeinek eleget tesz". Mint az olvasható, a cég taggyűlése által elfogadott éves beszámolóját a vonatkozó jogszabályok szerint közzétette, az adószáma törlésére vonatkozó eljárás jogszerűségét pedig vitatja.    

A Figyelő című hetilap írt arról, hogy megindulhat a felszámolás a Pécs labdarúgócsapatát működtető cég ellen, a klubot pedig bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A lap állítása szerint az együttest működtető PMFC-SPORT Kft. ellen ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán immár több mint egy hónapja megindult a kényszertörlési eljárás. Hozzátették: az azt elrendelő végzésben a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot.

A pécsiek szombaton Debrecenbe látogatnak, az NB I hetedik fordulójában, előtte szerdán a Magyar Kupában a SZEOL vendégeként lépnek pályára.

[1732245] 2014-09-13 14:30:00 Debrecen - Pécsx;