Magyar foci

Kizárhatják a pécsieket az NB I-ből

Címkék:

A pécsi labdarúgócsapatot működtető kft. ellen megindult a felszámolás. Ha ez igaz, akkor a PMFC automatikusan elveszíti NB I-es indulási jogát. Elvileg... De láttunk már sok csodát.

A baranyai klubnál egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben, de a Figyelő gazdasági hetilap legújabb száma a Pécsi futballklubot működtető kft felszámolásáról számolt be. Ha igazak a hírek, akkor nagyon úgy fest, hogy meg vannak számlálva a Pécs labdarúgócsapatának napjai a magyar élvonalban, a PMFC-t bármikor kizárhatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az NB I-ből.

A klubot működtető PMFC-Sport Kft. ellen a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) bejelentése nyomán immár több mint egy hónapja megindult az eljárás. Az ezt elrendelő végzésben ráadásul a Pécsi Törvényszék Cégbírósága a további működéstől is eltiltotta a társaságot, hiszen ilyen esetben ezt írja elő a jogszabály. A fejleményekre nem reagált az MLSZ, az eljárás lezárása után már minden bizonnyal reagálni fog. A már megindított felszámolást ugyanis visszafordítani nem lehet, és az mindenképpen a vállalkozás megszüntetésével zárul. Szinte bizonyos, hogy a cégbíróság jogerősen elrendeli a vállalat felszámolását - álltja a gazdasági hetilap.

A pecsiujsag.hu kereste a labdarúgócsapatot működtető cég vezetőjét, ám Matyi Dezső többségi tulajdonos és Győri János ügyvezető, illetve Halász Gábor klubigazgató sem reagált. A PMFC-nél mindössze annyit közöltek, egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást, hamarosan közleményben reagálnak a hírre.

A pécsiek szombaton Debrecenbe látogatnak, az NB I hetedik fordulójában, előtte a kupában, szerdán a SZEOL vendégei lesznek. Kíváncsiak vagyunk, vajon mennyire lesz kihatással a játékosokra a klub nem túl megnyugtató anyagi helyzete.


[1732245] 2014-09-13 14:30:00 Debrecen - Pécsx;
164237