Magyar válogatott

Csányi csalódott, konzultálni fog Pintérről

  • MTI

Csányi Sándor csalódott a magyar válogatott vasárnap esti hazai veresége után, és amikor Pintér Attila sorsáról kérdezték az újságírók, nem védte meg a szövetségi kapitányt.

Csányi Sándor nem igazán védte meg a kapitányt / MTI (archív)

Csányi Sándornak csalódást okozott a magyar labdarúgó-válogatott teljesítménye vasárnap az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn (1-2), különösen az első félidőbeli passzív játéka.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Prima Primissima Díj hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, személyesen csalódást okozott számára a mérkőzés, de meghallgatja a szakemberek értékelését is. Szerinte "még nem ment el a hajó", azzal együtt, hogy nehezen pótolható három pontot veszített el a válogatott. Azt is mondta, hogy nincs sok idő a változtatásra, hiszen rövidesen Bukarestben, majd a Feröer-szigeteken játszik selejtezőt a csapat.

Csányi Sándor kiemelte, kivételes hangulatban került sor az első selejtezőmérkőzésre az FTC új stadionjában 20 ezer néző előtt, és a közönség sokkal többet érdemelt volna, mint amit kapott. A Pintér Attila szövetségi kapitány sorsára vonatkozó kérdésre így válaszolt: ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Az MLSZ elnök hangsúlyozta: a legjobban az zavarta, hogy az első félidőben nagyon passzívan játszott a válogatott, egy olyan csapat ellen, mint az északír, sokkal bátrabban kellett volna pályára lépni. A magyarok október 11-én Bukarestben, három nappal később Torshavnban lépnek pályára Eb-selejtezőn.

Magyarország-Észak-Írország 1-2 (0-0)
Euro 2016, F-csoport, 1.forduló
Groupama Aréna, 20 672 néző, v.: Deniz Aytekin (német)
Gólszerzők: Priskin (75.), illetve McGinn (81.), Vanczák (88., öngól)
Sárga lap: Vanczák (35.), illetve Norwood (44.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán - Varga József, Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám (Lovrencsics Gergő, 59.), Dzsudzsák Balázs, Balogh Balázs - Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, a szünetben), Rudolf Gergely (Kovács István, 70.)
Észak-Írország: Roy Carroll - Connor McLaughlin, Gareth McAuley (Craig Cathcart, 72.), Aaron Hughes, Chris Brunt - Steven Davis, Oliver Norwood (Billy McKay, 79.) - Corry Evans, Jamie Ward (Niall McGinn, 66.), Chris Baird - Kyle Lafferty
[1667484] 2014-09-07 18:00:00 Magyarország - Észak-Írországx;
Élő közvetítés: Magyarország - Észak-Írország - ÉLŐx