EURO 2016

A három pont a lényeg - Joachim Löw

Németország nehézkes győzelmet aratott Skócia ellen, de a szövetségi kapitány nem elégedetlenkedik.

Löw csapata behúzta a kötelezőt - Fotó: AFP

Várható volt, hogy a friss világbajnok németeknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen a vb-győztes csapathoz képest Philipp Lahm, Per Mertesacker, Mats Hummels, Sami Khedira és Bastian Schweinsteiger és Mesut Özil is hiányzott Joachim Löw keretéből. A támadórészleg Müllerrel, Reusszal, Götzével és Schürrlével rendben volt, de mögülük azért érezhetően hiányzott a tengely.

Ennek ellenére Joachim Löw szövetségi kapitány elégedett volt, hiszen legyűrték a skótokat: "Örülök a három pontnak, ennyi volt az elvárásom a fiúkkal szemben. Tudtam, hogy nehéz lesz, hiszen Skócia már egy éve nem kapott ki. Az első félidőt irányítottuk, benyomtuk őket, nem adtunk nekik lehetőségeket, mi magunk pedig sok helyzetet alakítottunk ki. A szünet után egy kicsit elvesztettük az irányítást, gólt is szereztek, de jól reagáltunk, és nyertünk. Ahogy mondtam, örülök a három pontnak."

Az átalakuló együttes a következő fordulóban a Gibraltárt most 7-0-ra legyőző Lengyelország vendége lesz, és fontos lépést tehet a várható csoportgyőzelem felé.

[1667416] 2014-09-07 20:45:00 Németország - Skóciax;
157966