Felkészülés

Conte elégedett, Hiddink bosszús, Del Bosque pozitív volt

Olaszország tíz perc alatt elintézte Hollandiát, míg Franciaország látványos góllal verte Spanyolországot felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.

Conte győzelemmel mutatkozott be - fotó: AFP

Olaszország az első tíz percben két gólt szerzett Hollandia ellen, vagyis gyorsan kialakult a végeredmény, a 2-0-s talján siker. Antonio Conte győzelemmel mutatkozott be a négyszeres világbajnok alakulat kispadján és amondó, jó úton jár az olasz válogatott.

"Az eredmény mellett leginkább a játékosok teljesítményére voltam kíváncsi - értékelt Conte. - Pozitív volt a küzdőszellem, a csapat agresszívan játszott. Az ilyen találkozók növelik az önbizalmat. Az elszántság és a hiteles játék visz előre minket. Jó úton járunk, hat intenzív edzésünk volt taktikai téren és elégedett vagyok, mert a játékosok koncentráltak, élvezettel próbálták elsajátítani. Hosszú út vár ránk, de ahogy mindig is mondtam, a győzelem segít hozzá az újabb sikerekhez. Ezen az estén különleges játékosaim voltak, biztos vagyok benne, hogy kemény munkával sikeresek lehetünk." 

Guus Hiddink, a hollandok szövetségi kapitánya a buta védelmi megoldások miatt bosszankodott, hiszen Martins Indit már a 9. percben kiállították és gyorsan eldőlt a meccs.

"Véget ért a meccs a piros lapot követően - magyarázta Hiddink. - A meccs elején túlságosan naivan védekeztünk, aztán pedig nem tudtunk gondok okozni az olaszoknak, arra figyeltünk, hogy mérsékeljük a károkat. 2-0 után kezdtük úgy védekezni, ahogy azt látni szerettem volna. Egy felkészülési mérkőzésen igazából egyik csapatnak sem jön jól a piros lap. Nagyon bosszús voltam az első tíz perc miatt, de ez jó lecke, tanulási folyamat a játékosoknak."

[1773476] 2014-09-04 12:00:00 Olaszország - Hollandiax;

Diego Costa és Matuidi, a spanyol csatár ezúttal sem volt hatékony válogatott mezben - fotó: AFP

Franciaország 1-0-ra verte Párizsban a spanyol válogatottat. A meccset Loic Rémy találata döntötte el, ami látványos akció végén született. Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya úgy vélte, együttese sokkal pontosabban tud játszani.

"Spanyolország sok nehézséget okozott nekünk a hajrában, de a csapatom küzdőszellemét dicséret illeti - mondta Deschamps. - Remek eredményt értünk el, hasonló elszántsággal játszottunk, mint a vb-n, de úgy vélem, tudunk ennél pontosabban is játszani. Jó játékkal akartuk szórakoztatni a közönséget, nagyon vártuk, hogy ismét hazai környezetben lépjünk pályára."

Spanyolország nem tudott javítani a csalódást keltő világbajnoki szereplést követően. Vicente del Bosque szövetségi kapitány úgy vélte, összességében jó benyomást tett együttese.

"Kevés pozitívumot tudok mondani, hiszen nem sikerült nyerni, de úgy vélem, a csapat jó benyomást tett - vélte Del Bosque. - Az első félidőben hatékonyabbak voltunk, mint a szünet után. A második játékrészben akadozott a játékunk, habár adódtak helyzetek. Többet birtokoltuk a labdát, gond nélkül irányítottuk a játékot, jó teszten vagyunk túl."

[1701813] 2014-09-04 21:00:00 Franciaország - Spanyolországx;