Ferencváros

A szakosztályok kiállnak Kubatov mellett

  • MTI/hatharom.com

Közösen állt ki Kubatov Gábor elnök mellett az FTC 16 szakosztálya és arra kéri a szurkolókat, tartózkodjanak a klub elnökének sértegetésétől.

Kubatov körül izzik a levegő / MTI (archív)
A zöld-fehérek szakosztályainak vezetői pénteken küldték el az MTI-nek a közös nyilatkozatot, amelyben hangsúlyozzák, hogy Kubatov Gábor, akit 2011 februárjában választottak meg elnöknek, "megakadályozta az ország egyik legpatinásabb klubjának megszűnését és lehetővé tette 17 szakosztály és több ezer sportoló részére, hogy a Fradi-család tagja maradhasson". A közleményt aláírta többek között Sike András olimpiai bajnok a birkózó-, Réh Róbert a kajak-kenu-, Orosz Andrea az úszó, Vágóné Solti Mária az atlétika- és Jeney Zsolt Ákos, a kézilabda-szakosztály elnöke.

Kubatov Gábort az elmúlt időszakban többször kritizálta a ferencvárosi szurkolók egy része, különösen a labdarúgócsapatot támogató ultracsoportokkal romlott meg a viszonya a Groupama Arénába telepített vénaszkenneres beléptetőrendszer miatt. Ennek eredményeként az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában megrendezett MTK - Ferencváros örökrangadón mindössze 800 néző volt jelen a helyszínen, így a Fradi meccsét látták a legkevesebben az adott fordulóban, ilyenre pedig az újkori magyar futball történetében nem igen volt példa.

A háború azonban úgy tűnik folytatódik, a héten az FTC elnöksége több korábbi törzsszurkolót is kitiltott, amit postai úton közölt az érintettekkel valamint az internetre felkerültek olyan levelek is, amelyeken az FTC az MLSZ-től kapott büntetések megfizetésére szólította fel az általa delikvensnek vélt érintetteket. Válaszul a zöld-fehérek szervezett szurkolói csoportjai bojkottálják a szeptember 21-én esedékes Újpest-Ferencváros rangadót, helyette közös meccsnézéssel és egyéb programokkal töltik a napot.

[1732241] 2014-09-14 18:30:00 Ferencváros - Puskás Akadémiax;
164237