Német foci

Megvan az új német csapatkapitány

Bastian Schweinsteiger veszi át a csapakapitányi karszalagot a vb után a válogatottól visszavonuló Philip Lahmtól.

Schweinsteiger az új német csapatkapitány / AFP
Joachim Löw szövetségi kapitány a Bayern München középpályását, Bastian Schweinsteigert nevezte ki a Nationalelf csapatkapitányává. A megtisztelő címet eddig Schweinsteiger klubtársa, Philip Lahm viselte, ám a 30 éves játékos a Brazíliában megnyert vb után visszavonult a nemzeti csapattól.

"Bastian egy igazi vezér és mindig komolyan veszi a válogatottságot, a pályán és azon kívül is" - mondta a keddi sajtótájékoztatón Löw. "Én is és stáb többi tagjai nagyon hiszünk benne. Ő képes egyesíteni a játékosokat, akik körülötte vannak, függetlenül az életkoruktól vagy a klubjuktól. Schweinsteiger mindig ott van, ha szükség van rá. Ő egy nagyszerű és méltó kapitánya lesz a nemzeti válogatottnak" - hangzott el az indoklás a szövetségi kapitány szájából.

A 30 éves középpályás több, mint 100 alkalommal lépett már pályára a német válogatott 2004-es debütálása óta, ha elkerülik a komolyabb sérülések, még évekig segítheti a Nationaelfet. A frissen kinevezett csapatkapitány debütálása egyelőre azonban még várat magára, hiszen az Argentína elleni, szerdai barátságos meccset sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni. Schweinsteiger távollétében Manuel Neuer viseli majd a kapitányi karszalagot.

A júliusi vb-döntő visszavágójaként beharangozott düsseldorfi mérkőzésen Schweinsteiger mellett az argentin Lionel Messi sem lesz ott a pályán, a Barca klasszisa kisebb sérülése miatt döntött úgy, hogy kihagyja a szerdai mérkőzést.

[1687031] 2014-09-03 20:45:00 Németország - Argentínax;
2014-09-03;114