Női kézilabda

A legjobb négy közé igyekszik a Fehérvár az NB I-ben

  • MTI

Egyértelmű cél, hogy új edzővel és új játékosokkal megerősödve az NB I-ben és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé jusson a csapat - mondta Balássi Imre, a Fehérvár KC elnöke a hétfői, szezonnyitó sajtótájékoztatón, Székesfehérváron.

Balássi emlékeztetett arra, hogy az előző szezonokban nem teljesítették a célkitűzéseket, és nagy csalódásnak nevezte, hogy most nem indulhatnak nemzetközi kupában, ugyanakkor jövőre ismét megcélozzák azt.

Jelezte, hogy a bajnokság rendkívül erős lesz, mert minden rivális megerősödött a nyár folyamán, így 6-7 csapat küzd majd a négybe kerülésért.

Bakó Botond vezetőedző szintén kiélezett küzdelmet vár a bajnokságban. Megemlítette, hogy papíron vannak esélyesebb csapatok a négy közé kerülésre, de igyekeznek felborítani a papírformát.

Siti Beáta, az FKC másodedzője kiemelte: az edzőmeccsek alapján nehéz megítélni a csapat erejét, mert többen sérüléssel bajlódtak a felkészülés során. Komoly ellenfelek ellen készültek, ám az első bajnokira - szerdán a vendég Debrecen ellen - nem lesznek készen, s taktikailag még érniük kell. Úgy vélte, harapós, küzdős társaság lesz a fehérvári, amely jó fizikai és mentális állapotban bárkinek a dolgát megnehezítheti.

A Fehérvár KC a nyár folyamán leigazolta Dora Lackovic horvát átlövőt, Natasa Savko szerb kapust, Tanja Bogosavljevics szerb irányítót, Csáki Viktória jobbszélsőt, valamint két japánt, Isitate Majuko irányítót és Tanabe Juki balszélsőt.