Európa Liga

Fortuna Dzsudzsákékkal volt - a 92. percben jutott tovább a Dinamo

Több csapat is csak a hosszabbítás perceiben harcolta ki a továbbjutást az Európa Liga csoportkörébe. A Feyenoord-Zorya találkozó hozta talán a legnagyobb drámát.

A hazai 2-2 után nem volt könnyű dolga a Dzsudzsák Balázzsal kezdő Dinamo Moszkvának a ciprusi Omonia Nicosia ellen. A 10. percben ugyan megszerezte a vezetést az orosz csapat egy öngólnak köszönhetően, azonban a 23. percben már ismét döntetlenre álltak a felek, ami idegenben lőtt több gólja miatt Leandro csapatának kedvezett. A moszkvaiak dolgát a 73. percben Vainqueur kiállítása tovább nehezítette. Ám a hosszabbítás harmadik percében érkezett a Premier League-et is megjárt Christopher Samba és egy kavarodás után a kapuba továbbította a csoportkört érő gólt (összesítésben: 4-3 a Dinamo Moszkva javára).

Leandro sérülése miatt nem volt nevezve a mérkőzésre, míg Dzsudzsákot a 75. percben cserélte le edzője.

[1801457] 2014-08-28 18:00:00 Omonia Nicosia - Dinamo Moszkvax;

Talán még a magyar középpályás csapatának drámája is eltörpül a Feyenoord-Zorya párharc visszavágója mellett. A luhanszki csapat a hazai 1-1 után már a 48. percben 3-0-s vereségre állt Rotterdamban, ám fantasztikus teljesítménnyel 24 perc alatt kiegyenlítettek, és 3-3-mal továbbjutásra is álltak. Végül a 92. perc hozta el mégis a vesztüket, Elvis Manu személyében. Erre szokták azt mondani, hogy inkább bárcsak ki sem egyenlített volna az ukrán csapat, mert ez így rettenetesen fájhat nekik. 5-4-es összesítéssel ment tovább a Feyenoord.

[1801497] 2014-08-28 20:00:00 Feyenoord - Zoryax;

A Diósgyőrt elintéző orosz Krasznodar otthon lépte le a spanyol Real Sociedádot, és 3-1-es összesítéssel ők jutottak a legjobbak közé. Az azeri Neftchi és a szerb Partizan összecsapásán az utolsó pár percben négy pirosat is láthatták a nézők a belgrádiak továbbjutása mellett. A német Mönchengladbach hetet, az Inter hatot vágott bosnyák, illetve izlandi ellenfelének. Kiesett viszont a Lyon együttese, amely csak 1-0-ra nyert az Astra Giurgiu otthonában, és így idegenben lőtt több góllal a románok jutottak tovább.

Így a tegnap a Salzburggal betliző Gulácsi Péternek és Dzsudzsák Balázsnak szoríthatunk az Európa Liga csoportkörében.

2014-08-28;73