Bajnokok Ligája

Szinte hihetetlen - Középhátvédje védte csoportkörbe a Ludogorecet

Cosmin Moti alighanem szobrot kap Razgadban. A román középhátvéd a kiállított kapus helyére állt be a büntetőpárbaj előtt, és ott két lövést is hárítani tudott. A Ludogorec ezzel története első BL-csoportkörébe jutott

Ha azt állítjuk, fogták az égiek a bolgár Ludogorec játékosainak kezét, még semmit nem mondunk. Már az is fantasztikus, hogy a bolgár csapat a rendes játékidő hosszabbításában tudott vezetést szerezni Wanderson révén egy nem is akármilyen góllal, ráadásra mentve ezzel a párharcot, de ami ezután következett, arra a futballtörténelemben aligha találunk példát.

A kétszer 15 perces ráadás utolsó pillanataiban a bolgárok kapusát, Sztojanovot kiállította a játékvezető, és mivel nem volt több cserelehetősége a hazaiaknak, Cosmin Motit, a román középhátvédjüket állították a kapuba a tizenegyespárbajra. A mezőnyjátékos a hétből két büntetőt is megfogott (utóbbit szó szerint meg is fogta), ezzel pedig továbbjutott a Ludogorec, ami történetük első Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplését jelenti.

Moti egyébként duplán is motivált lehetett, hiszen korábban a bukaresti Dinamónál játszott, amely csapat köztudottan a Steaua ősi ellensége.

[1801434] 2014-08-27 20:45:00 PFC Ludogorets Razgrad - Steaua Bucurestix; 
2014-08-27;42