Európa Liga

Nagyon jól játszott, de gólképten maradt, így kiesett a Debrecen

Támadólag lépett fel a Debrecen a Nagyerdei Stadionban lejátszott visszavágón, ám egyszer sem tudták mattolni Mvogo kapus kapuját. Így a svájci együttes jutott a legjobb 48 csapat közé az Európa Ligában.

Az első mérkőzésen látott nagyon gyenge játék után a Debrecen gyakorlatilag esélytelenként vágott neki a Nagyerdei Stadionban megrendezett visszavágónak. A fogadóirodák által kínált 8-szoros odds is azt jelezte, szinte semmi esélyük nem volt a továbbjutásra. A kezdőcsapatban ezúttal Ibrahima Sidibe mellett Kulcsár Tamás kapott lehetőséget, míg a tegnap megsérült Szakály Péter helyett Vadnai Dániel kezdett a baloldalon.

A mérkőzés első 2-3 percében a Young Boys megpróbálta meglepni a Lokit, ám utána átvette a magyar csapat a kezdeményezést és kiváló, ám gól nélküli első félidőt produkált. A helyzetek megvoltak, a Debrecen hatalmas iramot diktált, de a kijelzőn ez nem mutatkozott meg. Egy ízben talán tizenegyest is kellett volna adni a mieinknek, de a spanyol bíró sípja néma maradt.

Bódi Ádám volt talán a mieink legjobbja - Fotó: MTI

A fordulás után is az első néhány perc volt a svájciaké, majd ismét a magyarok vették át az irányítást. A képlet sajnos ugyanaz volt: debreceni támadások, mezőnyfölény, igazán komoly helyzetek nélkül. A 84. percben még kapufáig is eljutott Bódi Ádám révén a Loki, ám a feszült végjátékban csak a lapok röpködtek, a gólok nem.

Novakovicsnak ezúttal nem akadt sok védenivalója - Fotó: MTI

Lényegesen jobban játszott a Loki, mint a berni mérkőzésen, de ez azért is volt, mert a Young Boys átengedte a területet. A mieink nem tudtak mit kezdeni a fölénnyel, így a második mérkőzésen nem esett gól. A Young Boys 3-1-es összesítéssel, teljesen jogosan jutott be az Európa Liga csoportkörébe.

Kondás Elemér szerint az első mérkőzésen elkövetett hibák döntötték el a továbbjutást, mert ma jól játszott a Debrecen.

Európa Liga-selejtező
4. forduló, második mérkőzés
INFO Debreceni VSC-Young Boys (svájci) 0-0
Debrecen, 7000 néző, v.: Fernández Borbalán (spanyol)
sárga lap: sárga lap: Zsidai (31.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (83.), Ferenczi (85.), Morozov (a lefújás után) illetve Lecjaks (29.), Rochat (32.)
piros lap: Seydi (90.)
 
Debreceni VSC: Novakovic - Jovanovic, Máté, Mészáros N. (Morozov, a szünetben), Korhut - Bódi, Varga J., Zsidai, Vadnai (Ferenczi, 79.) - Kulcsár T. (Seydi, 65.), Sidibe
Young Boys: Mvogo - Hadergjonaj, Rochat, von Bergen, Lecjaks - Steffen, Bertone, Costanzo (Wüthrich, 67.), Sanogo, Nuzzolo (Sutter, 92.) - Frey (Kubo, 81.)
[1801476] 2014-08-28 20:30:00 Debrecen - Young Boysx; 
2014-08-28;73

 

Percről percre: 2014-08-28 Debrecen-Young Boys Európa Ligax