Kosárlabda

Két ponton múlt a csoda - nem leszünk ott az Eb-n

Megvolt az esély a bravúrra, de nem sikerült elég pontot szerezni hozzá. Kevésen múlott, de a magyar válogatott végül nem jutott ki a jövő évi kosárlabda Európa-bajnokságra.

Jól küzdöttünk, de néhány pont hiányzott - Fotó: keol.hu

Miután Grúziában kerek 20 pontos vereséget szenvedett, a magyar válogatottnak 17 egységgel kellett volna legyőznie hazai pályán Csehországot ahhoz, hogy megszerezze a selejtezőcsoport második helyét és kijusson a 2015-ös Európa-bajnokságra.

A bravúr közel volt, ám sajnos nem jött össze. Az első negyedben sikerült ellépni hét ponttal, ám a csehek a félidőre ezt majdnem kiegyenlítették. Ezután nagy hajrába kezdett a csapat, és a negyedik negyed utolsó perceire már folyamatosan 12-15 pont körül mozgott az előny. Nem lett több, és ebben talán kissé benne voltak a játékvezetők is, akik időnként érthetetlen ítéletekkel borzolták a csarnokban helyet foglaló szurkolók és a pályán küzdő játékosok amúgy is feszült idegeit.

Végeredményben "csak" tizenöt ponttal sikerült nyerni, ami azt jelenti, hogy 1999 után ezúttal sem leszünk ott az Európa-bajnokságon.

Eb-selejtező
E-csoport, 6. forduló
Magyarország-Csehország 83-68 (20–13, 12–18 26–19, 25–18)
A legjobb magyar dobók: Vojvoda 20, Thomas 14, Keller 13, Tóth N. 11