La Liga

Diego Simeone nyolcmeccses eltiltást kapott

Kőkeményen megbüntette a spanyol szövetség a pénteki Szuperkupa-meccsen kiállított Diego Simeonét, nyolc mérkőzésre tiltották el.

Sokba került a reklamálás - Fotó: AFP

Amint arról a hatharom.com beszámolt, Simeonét a csapata által megnyert Szuperkupa-döntő visszavágójának első félidejében küldte a lelátóra a játékvezető, de ennyivel nem úszta meg. Négymeccses eltiltással sújtották, amiért megütögette a kiállítás után a negyedik számú bíró fejét, további kettőt kapott reklamálásért, egyet, amiért megtapsolta a döntést és még egyet, amiért a lelátóról is utasításokat adott.

Ha érvényben marad a büntetés, akkor a Rayo Vallecano elleni mai meccset, majd az Eibar elleni találkozót, a Real elleni újabb városi rangadót, valamint a Celta, az Almería, a Sevilla, a Valencia és az Espanyol elleni mérkőzéseket kell kihagynia az edzőnek, aki október végén térhet vissza.

"Amikor valaki hibázik, jogos, hogy megbűnhődik érte. Az asszisztensem, Germán Burgos képes arra, hogy beszálljon, és én bízom benne" - mondta még délelőtt Simeone, aki aligha gondolta akkor, hogy ekkora büntetést kaphat.