Topligák

Luis Enrique öt újonccal és győzelemmel nyitott

A Barcelona mestere, Luis Enrique öt olyan játékost jelölt a kezdőcsapatba, akik először viselték bajnoki meccsen együttese mezét. A katalánok 3-0-ra verték az Elchét a spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

Messi két góllal kezdte a szezont - fotó: AFP

Spanyolországban bemutatkozott az FC Barcelona. Az új tréner, Luis Enrique öt olyan játékost (Bravo, Mathieu, Rakitic, Rafinha és Munir El Haddadi) jelölt a kezdőcsapatba, akik első bajnoki meccsükre készültek a Barca mezében. Az első félidőben kétszer is a felső lécet találta el a Barca, majd a 42. percben eladta a labdát a vendégvédelem és Messi azonnal büntetett. Két perccel később Mascherano utolsó emberként szabálytalankodott és piros lapot kapott. Az emberhátrány nem okozott gondot, a második félidő elején Munir parádés góllal növelte a hazai előnyt, majd Messi másodszor is megvillant, a Barcelona 3-0-ra győzött.

Angliában második mérkőzésén sem tudott nyerni a Manchester United, amely 1-1-re zárt a Sunderland otthonában. A Tottenham 4-0-ra verte a Queens Park Rangerst és két kör után hat ponttal valamint kapott gól nélkül áll.

2014-08-24;47,54,87,53

 

bundesliga-2014-2015