NB I

A Videoton történelmet írt, a Kecskemét ész nélkül focizik

Az Újpest és a Paks megőrizte veretlenségét, a Videoton százszázalékos, a Kecskemét és a Dunaújváros még mindig nyeretlen, a címvédő Győr továbbra is szenved. Edzői értékelések az OTP Bank Liga szombati mérkőzéseiről.

Az Újpest gól nélküli döntetlent játszott a Paks otthonában, így mindkét csapat megőrizte veretlenségét.

"Domináltunk a mérkőzésen. Ez a harmadik döntetlenünk, a háromból legalább egyszer nyerhettünk volna. Két pontot ez eddigi öt fordulóból biztosan elvesztettünk. Az első félidőben számos helyzetet alakítottunk ki és megállítottuk a Paks kontráit. A másodikban is szép akciókat dolgoztunk ki. Suljic és Simon Krisztián ismét kitette a lelkét. Gratulálok a csapatomnak, hiszen nagyon akart, sokat próbálkozott, de helyzeteinket nem sikerült értékesíteni. Az akcióink végén mindig hiányzott valami, egy utolsó momentum, egy pontosabb lövés, vagy valaki, egy középcsatár. Nem vagyok boldog, de összességében elégedett vagyok az egy ponttal"- mondta Nebojsa Vignjevics az ujpestfc.hu szerint.

"Az első 45 percben rosszabbul játszottunk, mint ahogy szoktunk. Pontatlanok voltunk. A szünet után feljavult a játékunk. Ma ennyi volt bennünk. Igazságos a döntetlen" - nyilatkozta Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzője.

[1732227] 2014-08-23 16:30:00 Paks - Újpestx;

NIkolics már ötgólos a szezonban - Fotó: MTI/archív

A listavezető Videoton 5-0-ra nyert a vendég MTK ellen, ezzel továbbra is százszázalékos. A fehérvári együttes ötödik győzelmét aratta a szezonban, hasonló kezdésre még nem volt példa a klub történetében.

"Mindenek előtt szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy megállás nélkül biztattak bennünket. Nagyon nagy részük volt a mai sikerben is! Amennyiben a jövőben is hasonlóan buzdítanak bennünket, akkor jóval nagyobb esélyünk lesz tovább haladni a megkezdett úton. A meccsel kapcsolatban az volt a legfontosabb, hogy a játékosok tisztában legyenek azzal, hogy az MTK egy erős ellenfél. Egész héten arra készültünk, hogy nagy sebességre és intenzitásra lesz szükség ahhoz, hogy az MTK-t le tudjuk győzni. Ez, hála a jó Istennek, sikerült is, nagyon jól dolgoztak a fiúk a 90 perc során. Nagyon elégedett vagyok!" - idézi a vidi.hu Joan Carrillo értékelését.

"Gratulálok a Vidinek, nagyon jól játszottak! Sajnos az első percben egy nagy hiba után gólt kaptunk. Ezután a középpályán próbáltunk előre haladni az egyenlítés érdekében, de a fehérváriak okosan megszállták a középpályát, ahol sikerült labdát szerezniük, és a gyors középpályásaik rendre megnyerték a párharcokat. Azzal, hogy az első és a 91. percben is gólt kaptunk, keretbe foglaltuk a meccset. Három olyan gólt is kaptunk, amikor mi ajándékoztuk oda ellenfelünknek a labdát, ez eddig nem volt jellemző ránk. A második félidőben voltak próbálkozásaink, egy-két gólt lőhettünk is volna, azonban ebben a játékrészben is jobb volt a Vidi" - fogalmazott Garami József.

[1732225] 2014-08-23 18:30:00 Videoton - MTKx;

A Kecskemét hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az újonc Dunaújváros együttesével. A két csapat továbbra is nyeretlen és a tabella utolsó két helyét foglalják el.

"Ezek után nem tudom, hogy miből akarunk mi gólt lőni. Fel kell fognia a játékosoknak, hogy a felelősség közös, nemcsak az edzőé, vagy a vezetőké. Nem szoktam ilyet mondani, pláne nem egy sajtótájékoztatón, de ez nagyon fontos. A meccset végig támadtuk, ebben benne volt, hogy kontrái is lehetnek a Dunaújvárosnak. Rengeteg helyzetünk volt, talán egy szabályos gólt is rúgtunk, ettől függetlenül ész nélkül nem lehet futballozni. Ezt mindenkinek meg kell értenie, különben egy helyben fogunk toporogni" - mondta Bekő Balázs a kecskemetite.hu-nak.

"Minimális célunkat elértük, örülünk az egy pontnak. Én jó meccsnek láttam kívülről, sok lehetőség, helyzet volt, a vége miatt van egy kis hiányérzetünk, mert akár a magunk javára is eldönthettük volna. A Kecskemétnek is megvoltak a helyzetei, akár vezetést is szerezhettek volna, de meg kell néznem majd a felvételeket, mert én itt a végén két szabálytalanságot láttam ellenünk a kontráknál" - vélekedett Dobos Barna.

[1732231] 2014-08-23 18:30:00 Kecskemét - Dunaújvárosx;

A Pápa hazai környezetben gól nélküli döntetlent ért el a legutóbbi szezonban ezüstérmes Győr ellen.

"Nem vagyok szomorú az egy pont miatt. Nyilván minden meccsen győzni szeretnénk, de olyan különbség van a két csapat lehetőségei között, hogy az iksszel feltétlenül elégedettnek kell lennem. Többet hozott ki magából a csapat, mint amit tud, olyan küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, ami egészen elképesztő szerintem. Minden labdáért, minden méterért és centiméterért megküzdöttünk, csúsztunk-másztunk, és eltüntettük a két csapat közötti különbséget. Hatalmas boldogságot érzek most. Amikor Pápára érkeztem, azt ígértem, hogy lehet, hogy nem fogunk látványosan játszani és dominálni, de hogy a csapatom az utolsó leheletéig küzdeni fog, ez eddig így is volt, ha nem így lett volna, én lennék a felelős" - értékelt Mátyus János az eto.hu-nak.

"Egy nálam sokkal jobb edző azt mondta, hogy egy edző a 16-ostól a 16-osig tudja megszervezni a csapatát, onnantól kezdve már kvalitás dolga. Annyi helyzetet kihagytunk, pedig egész héten ezen dolgoztunk, tehát én ugyanolyan felelős vagyok, hogy ezek a helyzetek kimaradtak. Mondom ezt annak tükrében, hogy olyan helyzet is volt, hogy négyen vittük a kapusra a labdát, ez az én felelősségem is. Nem nagyon tudom, hogy van az, hogy hetek óta kidolgozunk rengeteg helyzetet, és nem tudunk berúgni egyet sem. Az ilyen jellegű esőzés és talaj a romboló csapatnak kedvez, az építkező csapatnak sokkal nehezebbé teszi a mérkőzést, de alkalmazkodni kell ehhez is, egy ilyen mérkőzést meg kell nyerni. A mentalitásra nem lehet panasz, de szeretnék most már nem mentálisan jó, hanem győztes játékosokat a pályán látni. Hogy a szerencse visszapártoljon mellénk, nagyon sokat kell tenni, meg kell dögleni a pályán" - szögezte le Horváth Ferenc.

[1732230] 2014-08-23 20:30:00 Pápa - Győrx;