Spanyol Szuperkupa

Mandzukic első gólja kupát ért az Atléticónak

Az Atlético Madrid 1-0-ra verte a Real Madridot a labdarúgó Spanyol Szuperkupa visszavágóján és 2-1-es összesítéssel elhódította a trófeát.

Mandzukic gyorsan mattolta a Realt - fotó: AFP

Az első meccsen 1-1-re zártak a felek a Bernabéu Stadionban, vagyis az Atlético Madrid lépéselőnyben várta a hazai visszavágót. Ebből gyorsan gólelőny lett, ugyanis a 2. percben gólt szerzett Diego Simeone együttese: Moya kapus ívelte fel a labdát, a Real-térfél közepén Varane felfejelte, ami mögötte, a 16-os előterében hullott volna le, de Griezmann középre csúsztatta, Mandzukic betört vele és 15 méterről a jobb alsóba lőtte (1-0). A Realt megzavarta a gyorsan bekapott gól, az első húsz percben nem talált fogást az Atléticón, aztán viszont fordíthatott volna. Különösen James Rodríguez volt elemében, a 25. percben Carvajal tolta a védelem mögé a labdát jobb oldalon, a kolumbiai érkezett, éles szögből, öt méterről lőtt, Moya védett, majd a védelem felszabadított. Egy perccel később Simeone edzőt elküldték a hazai kispadtól, majd Rodríguez fölé fejelt, aztán a 38. percben hatalmas labdát adott Bale-nek, aki 16 méterről a kapu mellé lőtt. A 45. percben Raúl García könnyedén növelhette volna a hazai előnyt, öt méterről fölé fejelt, a zárás pedig természetesen Rodríguezé volt, 17 méterről csavart kapura, csupán centiket tévedett.James Rodríguez volt a Real legaktívabb játékosa - fotó: AFP

A szünetben Cristiano Ronaldo beállt a Real Madridba, Toni Kroost váltotta, az Atlético pedig kis híján úgy kezdte a második félidőt, mint az elsőt: góllal. Azonban Mandzukic fejese után a labda a felső lécről a gólvonal elé pattant. Carlo Ancelotti, a Real mestere a legaktívabb játékosát, James Rodríguezt lecserélte, Isco állt a helyére, de nem lett veszélyesebb a csapata. Ronaldo tompa volt, Benzemát alig lehetett megjátszani, Bale szürkén teljesített. Amíg az első félidőben számos ötletes akciót vezetett a királyi gárda, addig a második félidőben csak erőlködött. Habár többet birtokolta a labdát, de az Atlético Madrid tulajdonképpen gond nélkül őrizte meg az előnyét. Modricot a ráadás perceiben második sárga lappal kiállították, az Atlético pedig célba ért: trófeával kezdte a szezont.

[1727281] 2014-08-22 22:30:00 Atlético Madrid - Real Madridx;
Élő közvetítés: Atlético Madrid-Real Madrid - ÉLŐx