Spanyol Szuperkupa

Döcögős meccs, Ronaldo-sérülés, döntetlen a Bernabéuban

James Rodríguez és Raúl García góljaival 1-1-re végzett a Real Madrid és az Atlético Madrid a spanyol Szuperkupa-döntő első mérkőzésén.

A forgatókönyv a szokásos volt: a Real lépett fel támadóbban, az Atlético pedig megszállta a saját térfelét. Ennek ellenére az első komolyabb lehetőségek a vendégek előtt adódtak, mivel a hazaiak egyáltalán nem találták rajtuk a fogást. A 13. percben Mandzukic, kicsivel később pedig Raúl García dolgoztatta meg Casillast, aki állta a sarat.

James Rodríguez gólt szerzett, de nem játszott jól a Real - Fotó: AFP

A folytatásban a Matracosok újra behúzódtak a kapujuk elé, a Királyiak pedig nem találták a rést. Eléggé pontatlanul játszottak, Benzema eltűnt a védők között, csak Bale látszott aktívnak, de egyedül kevés volt.

A szünetben Ancelotti lecserélte Cristiano Ronaldót, aki a helyszíni beszámolók alapján térdfájdalmakra panaszkodott. A helyére beállt James Rodríguez már feltűnőbb volt, de sokáig nem nagyon változott a tendencia: a Real próbálkozott, de a labda nélküli mozgás kevés volt, egyénieskedve próbáltak a hazaiak keresztülmenni az Atlético védelmén, de rendre elakadtak.

A 69. percben egy szabadrúgás után közel jártak a Blancók a gólhoz, Moyá védése után Kroos hatalmas helyzetben vágta kapu fölé a labdát. A 81. minutumban aztán csak begyötörték a labdát a hálóba. Carvajal lapos beadásából Benzema még nem tudott lőni, James Rodríguez elé került a játékszer, az ő gyenge lövése pedig Ansaldi lábáról került Moyá kapujába. 1-0

Az Atlético azonnal ritmust váltott, Koke távoli lövésénél Casillasnak kellett nagyot védenie. Nem úszta azonban meg a Real az egyenlítést: a hajrában egy szöglet után három védő között ment át a labda, Raúl García pedig a hálóba kotorta. 1-1

A 90. percben a játékvezető még elnézett egy tizenegyesgyanús kezezést a vendégek kapuja előtt, így nem született újabb gól, az idegenben szerzett találat előnyével várhatja a visszavágót az Atlético.

A pénteken 22:30-kor kezdődő meccsről szintén élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on.

[1727280] 2014-08-19 23:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;
Élő közvetítés: Real Madrid-Atletico Madrid 2014-08-19x