NB I

Doll szerint nem volt jobb, csak szerencsésebb a csapata

  • MTI

A Ferencváros idegenben legyőzte a Győrt az OTP Bank Ligában, de egyik csapat edzője szerint sem érdemelte meg a sikert.

Hiába volt fölényben a Győr, a Ferencváros nyert - Fotó: MTI, Kovács Tamás

"Nehéz bármit is mondani, hiszen ahogy a Videoton, úgy a Fradi ellen találkozót is mi irányítottunk. Néha nagyon könnyen jönnek a győzelmek, néha viszont meg kell szakadni egy pontért is. A csapat ezen az úton van, mindig becsülettel hajtanak. Mondhatnánk rengeteg dolgot, hogy felborult a pálya és sok helyzetet dolgoztunk ki és egy csapatot sem szorítottunk még így be, de száz szónak is egy a vége, kikaptunk 1-0-ra. Lehet, hogy csak három pontunk van, de nagy hibát követ el, aki azt gondolja, hogy már nem lehetünk bajnokok" - idézte az eto.hu Horváth Ferencet, a Győr trénerét.

"A meccsel kapcsolatosan ma nem szeretnék túlságosan sokat mondani" - kezdte értékélesét Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. "Az a véleményem, hogy ma nem a jobb csapat győzött. Úgy látom, hogy az első félidőben aránylag jól vívtuk meg a párharcokat. A megfelelő pillanatban rúgtunk egy gólt, de így is kevés helyzetünk akadt az első negyvenöt perc során. Az a problémánk jelenleg, hogy a felkészülésben egy picit le vagyunk maradva. Sok olyan játékosunk van, akinek az erőnléti állapota nem megfelelő. Ezért nézett ki ma például így a második félidő. A Győr nagyon jó munkát végzett, nagyon sok erőt, lendületet vitt bele a játékba. Sok lehetőségük, ziccerük volt, megérdemelték volna, hogy rúgjanak egy gólt. Az erőnléti lemaradás miatt döntöttünk az ötös védősoros felállás mellett, mert a játékosaim még nem rendelkeznek azokkal a tapasztalatokkal, ami véleményem szerint szükséges. Most hátul nyugalmat akartunk. Két-három héttel később jobb lesz a támadójátékunkat, addig azonban így kell megnyernünk a meccseket."

OTP Bank Liga, 4. forduló:
INFO Győri ETO FC-Ferencváros 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Busai (45.)
kiállítva: Varga R. (85.)
sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.), illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (90.)
 
Győri ETO FC: Kamenár – Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.), Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. - Priskin.
 
Ferencváros: Dibusz - Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa - Gyömbér, Busai - Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) - Böde (Lauth, 78.).
[1732220] 2014-08-17 16:30:00 Győr - Ferencvárosx;