Bajnokok Ligája

Benyújtotta fellebbezését a Legia

Hivatalosan is fellebbezést nyújtott be az UEFA felé a Legia Varsó, amelyet egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt kizárt a BL-ből a szövetség.

Mint ismert, hiába nyerte meg a skót bajnok ellen selejtezős párharcát 6-1-re a Legia Varsó,de  Bartosz Bereszynski jogosulatlan szerepeltetése miatt mégis a skót bajnok léphetett a következő fordulóba. A védő még a tavalyi évadban 3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott egy Európa Liga-meccsen, így a lengyelek nem is nevezték őt a BL-selejtező korábbi három találkozójára, ám a Celtic elleni visszavágóra már igen, sőt a 86.percben pályára is került. Csakhogy az UEFA ezt nem fogadta el, mondván a szabályzat kimondja, csak nevezett játékosok tölthetik le az eltiltásukat, így 3-0-val a Celticnek adta a második mérkőzést, így pedig 4-4-es összesítéssel, idegenben rúgott több góllal a kelták jutottak be a következő körbe.

Ahogy azt Henning Berg, a Legia Varsó norvég vezetőedzője már korábban jelezte, a lengyel csapat hivatalosan is benyújtotta fellebbezését az európai szövetség felé, az ügyet pedig augusztus 13-án, vagyis szerdán tárgyalhatja meg az UEFA illetékes szervezete.

Amennyiben nem változtat a döntésén, úgy a Legia az Európa Liga rájátszásában folytatja, ellenfele pedig a kazah Aktobe csapata lesz. Az első mérkőzésre Kazahsztánban, augusztus 21-én kerül sor.

[1801499] 2014-08-21 20:00:00 Aktobe - Legiax;