Community Shield

Jelenleg sokkal jobb az Arsenal, simán legyőzte a Manchester Cityt

Háromgólos győzelmet aratott az Arsenal a Manchester City ellen az angol szuperkupa döntőjében, azaz a Community Shielden.

A tapogatózással kezdődő meccsen az első negyedóra végén jegyezhettük fel az első lehetőséget, amely a City előtt adódott, Nasri lövése azonban nem jutott el az Arsenal kapujáig. A 21. percben aztán már jött az első gól: Sanogo a manchesteriek tizenhatosa előtt passzolt keresztbe, Cazorla pedig egy lövőcsel után ballal lőtt a bal alsóba. (1-0)

Cazorláék simán nyertek - Fotó: AFP

Debuchy oldalán aktív tudott lenni a bajnok a kapott gól után, de középen rendre jól zártak vissza az Ágyúsok, így hiába ment el többször is Dzeko és Kolarov, kimaradtak a lehetőségek. A másik oldalon ellenben jött az újabb találat: Alexis Sánchez laposan indította Sanogót, aki meg tudta tartani a labdát, Ramseyhez passzolt, ő pedig jó átvétel után lőtt a jobb alsóba. (2-0)

A Manchester City játékosai fásultnak tűntek, valószínűleg a héten még kemény edzéseken vettek részt, erre utalt az is, hogy a szünetben intenzíven nyújtottak. Azért fel tudták pörgetni a tempót, Jovetic fejelt egy kapufát, majd egy kemény lövéssel is megdolgoztatta Szczesnyt. Az 56. percben azonban a csereként beállt Giroud végleg lezárta a meccset: húsz méterről fantasztikusan lőtt a léc alá. (3-0)

A folytatásban az Arsenal védelme stabilan állt a lábán, és a londoniak nem nagyon erőltették a támadójátékot. A City próbálkozott, de továbbra is ólomlábakon mozogtak a játékosok, szépíteni is kevés esélyük volt. A véghajrában Boyata nem sokat hibázott, de ennél többre nem futotta Pellegrini csapatától, a Community Shieldet így az Arsenal hódította el. A manchesterieknek még lesz dolguk, hogy formába lendüljenek.

[1708707] 2014-08-10 16:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;