Európa Liga

Visszavághat a Loki a Young Boysnak

A hajdúsági csapatnak a svájci Young Boys jutott az EL utolsó selejtezőkörében. Ha esélytelenebbként túljutnak Kondás Elemérék a helvéteken, akkor még legalább hat találkozó vár rájuk.

A Bajnokok Ligája playoffjának kisorsolása után egy órával Nyonban megtartották az Európa Liga-csoportkör előtti utolsó forduló húzását is. Mint az délelőtt kiderült, a Loki a Lokomotiv Moszkva-Mönchangladbach-Sparta Prága-Villareal-Young Boys ötösből kaphatott csak ellenfelet mint nem kiemelt csapat.Szakály Péter állapota kulcskérdése lehet a párharcnak

A szerencse ezúttal kedvezett a magyar bajnoknak, a Young Boys ugyanis a legkisebb kiemelési számot kapta a lehetséges ellenfelek közül. A svájci csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében csatlakozott be a második legrangosabb kupasorozat küzdelmeibe, és a ciprusi Ermisz Aradippoun kettős győzelemmel jutottak túl. A Lokinak abban a tekintetben is mázlija van, hogy hozzájuk hasonlóan az ellenfél is kénytelen pihentetni néhány kulcsjátékosát: a világbajnokságot megjárt Steve von Bergen arccsonttörés miatt hiányzik, de Vilotic, Gerndt, és Vitkieviez is maródi bizonytalan ideig. Keretük összértéke jelenleg 18 és fél millió euró a Transfermarkt szerint, legértékesebb játékosaik pedig éppen a sérült Gerndt, Vilotic és von Bergen.

2008-ban egyszer már összecsaptak a felek, akkor az UEFA-kupa selejtezőjében, a svájciak pedig nagyon simán, 7-3-as összesítéssel jutottak túl Mészárosékon.

Az OTP Bank Ligához hasonlóan a svájci Szuperliga is elkezdődött már, itt a sárga-feketék a Lokihoz hasonlóan nyeretlenek, három meccs után két ponttal a 7. helyen állnak a tízcsapatos bajnokságban.

Ismét a Young Boys jutott a Lokinak

A Dinamo Moszkva a ciprusi Omonia Nicosa ellen játszik, így tehát a magyar válogatott két játékosa, Dzsudzsák Balázs és Leandro tehát ha a pályán nem is, de a meccs után összefuthatnak.  A lengyel Legia Warszawa a Celtic elleni balszerencsés kizárás után az Európa Ligában folytathatja, ahol a kazah Aktobe ellen esélyesként lépnek pályára. A Diósgyőr ellen kettős győzelemmel továbbjutó Krasznodar a spanyol Real Sociedaddal küzdhet meg. Az első mérkőzésekre augusztus 21-én, a visszavágókra augusztus 28-án kerül sor.

2014-08-21;73