Bajnokok Ligája

Ismét Törökországba utazik az Arsenal, szlovén ellenfelet kapott a kiesett Celtic

A negyedik forduló legizgalmasabb párosításának az olasz Napoli és a spanyol Athletic Bilbao összecsapása ígérkezik, de nem lesz könnyű dolga az Arsenalnak sem.

A tavaly a Premier League negyedik helyén végző Arsenal ismét török csapatot, ezúttal a Besiktast kapta a mai sorsoláson. Az előző idény ugyanezen szakaszában  a Fenerbahce jött szembe, de akkor Ramsey-ék 5-0-s összesítéssel léptek túl ellenfelükön. Nem vár könnyű feladat így sem Arséne Wenger csapatára, a Besiktas ugyanis nemrég éppen városi riválisuktól, a Chelsea-től erősített.

A playoff legizgalmasabb párharca azonban talán az olasz Napoli és a spanyol Athletic Bilbao derbije lesz. A két, remek szurkolótáborral rendelkező csapat mindkét mérkőzése kiváló hangulatot és nagy harcot ígér.

Gulácsi Péter csapata, az osztrák Salzburg az FK Karabakh legyőzése után ismét viszonylag könnyű ellenfelet kapott, a svéd bajnok Malmö ellen lépnek pályára a csoportkörért.

A skót Celticnek a Legia elleni visszavágó után a sorsolásnál is kedvezett a szerencse: ők a szlovén bajnok Mariboron kell átverekedjék magukat a csoportkörért. Mint ismert, a skót bajnokcsapat a két mérkőzés alapján simán alulmaradt a lengyel bajnokkal szemben, de Bartosz Bereszynski jogosulatlan szereplése miatt a Celtic jutott tovább.
 

A pályán a Legia, a zöld asztal mellett a Celtic bizonyult jobbnak

A Debrecent a 94. percben kiejtő BATE Boriszov a bajnokok ágán a szlovák Slovan Bratislavát kapta ellenfélül. Ez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy a magyar bajnok is északi szomszédunkhoz látogathatott volna, mert a Loki a fehéroroszokkal ellentétben nem lett volna kiemelt.

2014-08-19;42
A Bajnokok Ligája playoffjának párosításai
Bajnokok ága
Maribor (szlovén) - Celtic (skót)
Salzburg (osztrák) - Malmö (svéd)
Aalborg (dán) - APOEL (ciprusi)
Steaua Bukarest (román) - Ludogorec (bolgár)
Slovan Bratislava (szlovák) - BATE Boriszov (fehérorosz)
Nem bajnokok ága
Besiktas (török) - Arsenal (angol)
Standard Liege (belga) - Zenit (orosz)
Köbenhavn (dán) - Leverkusen (német)
Lille (francia) - Porto (portugál)
Napoli (olasz) - Athletic Bilbao (spanyol)