Bajnokok Ligája

Az 1-6 ellenére a Celtic továbbjutott a BL-ben

A Legia Warszawa jogosulatlanul szerepeltette Bartosz Bereszynskit a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján, ezért az UEFA 3-0-al a skót bajnoknak írta jóvá a meccset, a kiütéses vereség ellenére a Celtic jutott be a rájátszásba.

A Legia Warszawa kettős győzelemmel, 6-1-es különbséggel búcsúztatta a Celticet a BL selejtezőjének harmadik köréből, az első meccset 4-1-re nyerte a lengyel együttes, majd 2-0-ra győzött Glasgow-ban. Hiába az óriási diadal, az Európai labdarúgó Szövetség 3-0-al a skótoknak írta jóvá a visszavágót, és így 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal a Celtic a továbbjutó. Hogy miért? Bartosz Bereszynski miatt.

A védő a 86. percben lépett pályára a visszavágón, de jogosulatlanul. Tavaly decemberben, a ciprusi Apollón elleni Európa Liga-csoportmeccsen kiállították és három meccsre elmeszelték. A Legia vezetői abban a hiszemben voltak, hogy a második selejtezőkörben, a St. Patrick's Athletic ellen, illetve a Celtic elleni odavágón letöltötte büntetését. Igen ám, de az az ír bajnok ellen is nevezni kellette volna a keretbe Bereszynskit, ami elmaradt... Az odavágón amúgy két tizenegyest kihagyott a Legia. Ha csak egyik bemegy...

A Bajnokok Ligája szabályzata kimondja, hogy a játékosokat regisztrálni kell az UEFA által megadott határidőig, és csak a nevezett játékosok tölthetik le az eltiltást.

A Legia fellebbezhet az UEFA döntése ellen, amit meg is tett. A Celtic kiemelt lesz a pénteki sorsoláson, a lengyel csapat nem lett volna az, ez átírja a forgatókönyvet. A varsói együttes az Európa Liga playoffban érdekelt jelen állás szerint.

[1766681] 2014-08-06 20:45:00 Celtic - Legiax;