Bajnokok Ligája

Hosszú volt a út hazafelé - Zsidai László

Óriási lehetőséget szalasztott el a Debrecen a keddi Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. Összesítésben már háromgólos volt az előny, ám végül a 94. percben jött a végzetes fejes, és kiesett a Debrecen. A játékosok még mindig nem tették túl magukat a kudarcon.

Érthetően nehezen tudják magukat túltenni a DVSC-Teva játékosai a keddi BATE Boriszov elleni visszavágón. A kiesés azért is különösen bosszantó, mert mindössze két percre volt a csapat attól a sikertől, amely évekre megalapozta volna a klub költségvetését és még minimum nyolc mérkőzést jelentett volna a nemzetközi hadszíntéren.

A meccs egyik legjobbja, Zsidai László még mindig nagyon elkeseredett, de nem akar búcsút inteni Európának: Hosszú volt az út hazafelé, nagyon csalódottak és letörtek voltunk, és még mindig azok vagyunk – kezdte Zsidai László. - Amíg egyenlő feltételek voltak a pályán, addig jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a BATE. Sajnos ez megváltozott a kiállítás után, pedig addig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, az ellenfelünknek nem volt helyzete, a mi kontráinkban azonban benne volt a veszély. Nagyon szervezetten, taktikusan játszottunk, de miután megfogyatkoztunk, minden megváltozott. Az Európa-ligában javíthatunk, de nehéz lesz, mert elég komoly csapatokat is kaphatunk. Az esélyeink csökkentek a csoportkörbe kerülésre, de a labda gömbölyű, bármi megtörténhet, és úgy gondolom, ez a csapat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy mégis főtáblára jusson. - nyilatkozta a védekező középpályás a dvsc.hu-nak.

Zsidai László Boriszovban is csapata legjobbjai közé tartozott, érthető tehát az elkeseredettsége

A játékos viszont nem tért ki arra a kérdésre, ami leginkább foglalkoztatta a meccs után a piros-fehér híveket, hogy vajon miért cserélte le egyik legjobbját Kondás Elemér.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a nemzetközi kupaszereplés mellett a bajnokságra tudnak-e megfelelően koncentrálni. "Bízom benne, hogy a keddi események nem lesznek hatással ránk a Puskás Akadémia elleni bajnokin, hiszen kellenek a pontok. Próbáljuk magunkat összeszedni, és százszázalékosan a mérkőzésre koncentrálni" - mondta el a játékos, utalva arra, hogy talán a hétvégi bajnokin ezúttal már nem a cserék fognak játszani.

Valóban össze kell kapniuk magukat a hajdúságiaknak, hiszen az első két fordulóban előbb ikszeltek a Nyíregyháza ellen, majd kikaptak az MTK-tól a Bozsik Stadionban. A fogadóirodák egyelőre úgy vélik, meglesz a Loki első győzelme az OTP Bank Ligában. A legmagasabb elérhető oddsot Korhuték győzelmére a   kínálja, itt 1.45-ért fogadhatunk a Debrecenre, míg a Puskás Akadémia sikere 8-szoros pénzt fizetne a -ön.

Néhány a DVSC lehetséges ellenfelei közül az Európa Ligában, amennyiben nem lesz kiemelt
Sorsolás augusztus 8-án pénteken, 13.00-kor
FC Internazionale Milano (olasz)
Tottenham Hotspur FC (angol)
Villarreal CF (spanyol)
FC Twente (holland)
FC Metalist Kharkiv (ukrán)
PAOK FC (görög)
Celtic (skót)
Dinamo Zágráb (horvát)
Trabzonspor AŞ (török)
Panathinaikos FC (görög)
VfL Borussia Mönchengladbach (német)
FC Lokomotiv Moskva (orosz)
SK Rapid Wien (osztrák)
FC Zürich (svájci)
CD Nacional (portugál)
Maccabi Tel-Aviv FC (izraeli)
[1732210] 2014-08-09 20:30:00 Debrecen - Puskás Akadémiax;[1766675] 2014-08-05 19:30:00 BATE Borisov - Debrecenx;
  • Pro
    mr.blonde
    2014. augusztus 6., Szerda 14:27
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Both to score
    • Tipp:Yes
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:2.00
    • Eddig éri meg:1.85
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      Hatalmas pofonból érkezik ebbe a meccsbe a Loki, de mivel a bajnokságban máris komoly hátrányt szedett össze a riválisokkal szemben, nincs idő a sebeket nyalogatni, el kell kezdeni a pontokat gyűjteni. Több sérült is akad a hazaiak keretében - Szakály, Mihelic biztos nem lép pályára - Mészáros, Novakovics, Zsidai és még páran kisebb bajjal küszködnek, de kezdésig még felépülhetnek. Mivel a következő EL-meccsre két hét múlva kerül sor, ezért a hétvégén aki tud biztosan pályára fog lépni a legjobbak közül, ráadásul ha pénteken brutál erős ellenfelek kapnak az EL-ben, akkor ismét a bajnokság élvez majd prioritást. A Puskás Akadémia védelme harmatgyenge, ezért egy hazai gól mindenképpen benne van a pakliban (Tisza, Volas) , de mivel a debreceniek fejben és testben is fáradtabban mozoghatnak majd, valamint a védelem is vélhetően tartalékosabb lesz a szokottnál, ezért a felcsútiak részéről is érkezhet találat. A Lokinak győzelemre kell játszania, nincs mit taktikázni, otthon be kell darálnia a Puskást, amely viszont a megnyíló területeket kihasználhatja. Ha a Loki darabos védőit a Puskás támadói futóversenyre tudnák késztetni, az már félsikernek számítana, és azt se feledjük, hogy pontrúgásokból is veszélyesek a felcsútiak. Ezek alapján a bet365 2-es oddsa komoly értéket tartogat.

    • Eredmény:

      2 - 0( 1 - 0)