Bajnokok Ligája

A 94. perc hozta el a DVSC vesztét a BATE otthonában

Selim Bouadla hihetetlen butasága gyakorlatilag kiejtette a Lokit. A francia középpályás hibája után a fehérorosz csapat uralta a mérkőzést, és végül a 94. percben Krivec továbblőtte a Boriszovot. A 3-1-es vereség azt jelenti, a Debrecen az Európa Ligában folytathatja a küzdelmet.

Nem a gólnélküli döntetlen kihúzása volt célja Kondás Elemérnek a BATE Boriszov elleni visszavágón. Legalábbis erre enged következtetni az, hogy a DVSC két csatárral, nevezetesen Sidibével és Seydivel állt ki, míg a középpályán két védekező középpályás, Zsidai és Varga kezdtek.

Nagyon jól, az első meccsnél sokkal intenzívebben kezdte a találkozót a magyar csapat. Többet birtokolták a labdát Szakályék és a kapura is veszélyesebbek voltak. A fehéroroszok főleg a középpályán sok labdát szórtak el, és végül a 18. percben az egyik ilyen hiba gólt is jelentett a Lokinak. Seydi szerzett labdát a félpályánál, Csernyik kapus pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a francia csatárt, a svéd játékvezető pedig büntetőt ítélt. Így az első meccshez hasonlóan ismét a kapus hibázott, amit ismét Sidibe váltott gólra (0-1). Minden nagyon szép volt tehát, egészen a 38. percig. Ekkor Bouadla második hihetetlenül buta szabálytalanságát is sárgával díjazta Johannesson, így a francia középpályás a kiállítás sorsára jutott. A BATE nem is teketóriázott sokat, Alekszandr Volodko révén hamar egyenlítettek (1-1). Így tehát nyilvánvaló volt, pokoli 45 perc vár még a Lokira.

A második félidőre érthetően támadólag jött ki a BATE, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, a mieink tíz emberrel is jól védekeztek A 66. percben azonban Rogyionov Oleknovics hosszú passzából vezetéshez juttatta a fehéroroszokat (2-1). A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, bár a BATE támadásaiban több veszély volt. A 94. percig stabilan állta a sarat a Loki, ám a hatperces hosszabbítás felénél Mladenovics beadása teljesen üresen találta Krivecet, aki Novakovicsot megelőzve a hálóba csúsztatott (3-1).

Ma sem a remekül játszó Jovanovicon múlt - Fotó: MTI

38 percig álomszerű mérkőzés volt magyar szemszögből. A Loki hátsó és középpályás védekezése is klasszis volt, rendkívül sok labdát szereztek. Bouadla azonban olyan hibát követett el, amit ép ésszel nehéz megmagyarázni. Nem lehet egy emberre ráfogni a vereséget, de egészen a kiállításig remekül játszott a Debrecen, és nem volt benne a játékban, hogy három gólt szereznek a hazaiak. Viszont tény, ami tény, a DVSC 180 percen keresztül nem tudott akciógólt lőni, és ez semmiképpen sem dicséret.

A Debrecen vereségével az Európa Ligában folytathatja, ahol péntek délben sorsolnak neki ellenfelet.

[1766675] 2014-08-05 19:30:00 BATE Borisov - Debrecenx;
Percről percre: 2014-08-05 BATE Boriszov-Debrecen Bajnokok Ligájax