NB I

Véberék taktikus focira készülnek Felcsúton

Pénteken az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Puskás Akadémia vendége lesz a Pécs együttese. Véber Györgyék az első körben óriási pofont kaptak az MTK-tól, így a baranyaiak mindenképpen javítanának.

Fotó: pmfc.hu

Nem sikerült jól a nyáron kinevezett Véber György bemutatkozása a pécsi együttes élén, hiszen a múlt hétvégén az MTK ellen hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a gárda. A találkozó után természetesen borús volt a hangulat a piros-feketék öltözőjében, de a héten elvégzett munka után immáron ismét a győzelem megszerzésre lebeg a szemek előtt.

"Az MTK meccs tanulságait levontuk. A csapatnak azt mondtam, ezt fogjuk fel úgy, hogy csak egy előmérkőzés volt - idézi Véber György által a sajtótájékoztatón elmondottakat a pmfc.hu. "A végeredmény nem tükrözi hűen a játékunkat. Sok hibát követtünk el a budapesti kék-fehérek ellen, főleg védekezésben, a gólok előtt. Elől sem voltunk kellően élesek. Figyelnünk kell, mert a Puskás Akadémia egy hasonlóan jól futballozó csapat. De ők is csak akkor fociznak jól, ha szabadon hagyjuk a játékosaikat. Amennyiben egy agresszív középpályás védekezéssel állunk fel ellenük, akkor a felcsútiak sem tudnak érvényesülni."- mondta a pécsiek trénere, aki elárulta azt is, hogy a nyár folyamán mindenképpen szeretnének egy csatárt igazolni.

2014-08-01;212
2014-08-02;212
2014-08-03;212

"Gőzerővel keressük a megfelelő csatárt. Elsősorban én is magyar játékosban gondolkodom, de be kell látni, a piacon nincs hazai támadó. A képzeletbeli kör így bezárult, és csak külföldi gólvágókat tudunk megnézni. Kedden érkezik majd egy szerb nemzetiségű próbajátékos, a managerek ajánlásai alapján pedig képben van egy horvát csatár is. Volt a kalapban két magyar név, mindkettőt megkerestük, személyesen én is beszéltem velük. Ők azonban hatszor-hétszer, sőt, tízszer nagyobb fizetési igényekkel álltak elő. Nem leszek elkeseredve, ha érkezik egy 20 gólos légiós, de jobban örültem volna, ha egy 15 gólos magyar fiú jött volna. Amint említettem, sajnos ilyen nincs" - jegyezte meg Véber.

A Puskás Akadémia ellen Véber biztosan nem számíthat Frölich Rolandra, aki vádlisérülése miatt legalább három hetet kénytelen kihagyni, és adminisztratív okok miatt kérdéses a szerepeltetése Andrej Causicnak és Eke Uzomának is. A baranyaiak honlapja szerint a PMFC a Gőcze - Nagy, Balogh, Romic, Mohl - Márkvárt, Horváth - Kővári, Szatmári, Heffler - Pölöskey összeállításban léphet pályára Felcsúton.

A két csapat a tavalyi évben két szoros mérkőzést játszott egymással, az őszi bajnokin az Akadémia 2-1-re nyerni tudott Pécsett, majd az áprilisi visszavágón 1-1-es döntetlen született. A döntetlen ezúttal is benne van a pakliban, a   3.30-as szorzóval kínálja a remit, míg a hazai győzelem 2.15-ös, a vendég siker pedig 3.40-es oddsal kecsegtet.

[1732199] 2014-08-01 19:00:00 Puskás Akadémia - Pécsx;
164237