Európa Liga

Jelen pillanatban ez a maximum - Tomiszlav Szivics

Súlyosnak tetsző, 5-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr az Európa Liga selejtezőjének csütörtöki mérkőzésén az FK Krasznodartól. A miskolciak vezetőedzője a találkozó után elismerte, bizony a két csapat játéktudásban igen messze áll egymástól.

Ennyire futotta a diósgyőriek erejéből / dvtk.eu

Okkal aggódhattak azok, akik féltették a Diósgyőr legénységét az orosz bajnokság legutóbbi kiírásban ötödik helyen záró Krasznodartól, hiszen a kiváló játékoskerettel dolgozó vendégek valóban egy más szintet, egy más dimenziót képviseltek. A piros-fehérek ennek ellenére hajtottak becsülettel, és bár az oroszoknak rengeteg helyzetük volt, a rendes játékidő előtt három perccel még egy barátibb, 1-3-as eredmény villogott az eredményjelzőn, ám az utolsó percekben a hazaiak teljesen szétestek, a hibákat pedig könyörtelenül kihasználta az ellenfél.

Az 5-1-es vereség minden bizonnyal a búcsút jelenti a Diósgyőr számára, amely az idei nemzetközi kupaszerepléssel így is képes volt örömet okozni a szurkolóinak. A csütörtöki meccs lefújása után Tomiszlav Szivics igen önkritikusan és reálisan értékelte a látottakat, a miskolciak vezetőedzője szerint jelen állás szerint csapata még nem képes felvenni a versenyt egy Krasznodar-szintű együttessel.

"Feltérképeztük az ellenfelet, és az első félidőben meg is találtuk a játékuk ellenszerét, a két góljukon kívül nem volt helyzetük, megfelelően tartottuk magunkat. Az első gólt egyéni hiba előzte meg, én felelősségem, hogy egy fiatal játékos egy ilyen mérkőzésen hibázik. A második félidőben javítani akartunk, két védekező játékos helyett két támadót cseréltem be, és rúgtunk is egy gólt. Ezt követően kijött a különbség, mert annyira sok minőségi játékosa van az ellenfélnek, hogy nem tudtuk mindet levédekezni... Jellemző, hogy az ellenfelünk két válogatott játékost tudott becserélni, azonban a 87. percig volt 1-3, ami nem olyan sok, de a végén két újabb fegyelmezetlenséget megbüntettek. Jelen pillanatban ez a mi maximumunk egy ilyen csapat ellen. Büszke vagyok a csapatomra, és gratulálok az ellenfélnek! Csodálatos szurkolótáborunknak a bajnokságban fogunk törleszteni, innentől kezdve arra koncentrálunk" - fogalmazott Szivics mester, akinek csapatát a diósgyőri szurkolók a lefújás után még percekig éltették.

A vendégek mestere, Oleg Kokokov szűkszavúan csak annyit mondott, hogy kiváló körülmények fogadták őket Debrecenben - ha csapataink nem is, úgy tűnik a létesítmények már képesek elbűvölni az idelátogató szakembereket.

Európa Liga-selejtező
3. forduló, 1. mérkőzés
INFO Diósgyőri VTK-Krasznodar (orosz) 1-5 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Bülent Yildirim (török)
gólszerzők: Bacsa (49.), illetve Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88.), Bisztrov (90.)
sárga lap: Gosztonyi (66.)
 
Diósgyőri VTK: Antal B. (Rados, 80.) - Eperjesi (Bognár I., a szünetben), William Alves, Debreceni (Grumic, a szünetben), Husic - Egerszegi, Kádár, Elek Á., Gosztonyi, Németh M. - Bacsa
Krasznodar: Szinyicin - Jedrzejczyk, Martinovics, Sigurdsson, Kalesin - Gazinszkij - Laborde (Bisztrov, 59.), Pereyra (Pomerko, 81.), Ahmedov, Joaozinho - Ari (Wanderson, 59.)
[1766749] 2014-07-31 20:30:00 Diósgyőr - FC Krasnodarx;