Átigazolás

Henry és Ronaldinho újra csapattársak lehetnek

Brazil sajtóhírek szerint az amerikai New York Red Bulls lehet Ronaldinho következő csapata.

Újra egy csapatban?

Ahogy arról a héten beszámoltunk, közös megegyezéssel felbontotta decemberig szóló szerződését Ronaldinho és az Atletico Mineiro. A brazilok világbajnokát azóta már több csapattal is szóba hozták, felmerült a Boca Juniors és a Fluminense neve is, ám a legfrissebb hírek szerint végül az Egyesült Államok lehet a célállomás.

A brazil UOL beszámolója szerint Ronaldinho bátyjával - aki egyben a menedzsere is -  együtt az Egyesült Államokba, pontosabban New Yorkba utazhat, hogy aláírjon az MLS-ben szereplő Red Bulls gárdájához. A forrás szerint Ronaldinhóék évi 2,25 millió eurós fizetést szeretnének kiharcolni, ami tekintve, hogy nem kell érte átigazolási díjat fizetni, vállalható követelés, ugyanakkor így Ronaldinho lenne az egyik olyan játékos a megengedett háromból a csapatnál, aki túllépi a fizetési sapkát.

Ha összejön az üzlet, akkor az egykori aranylabdás New Yorkban újra egy csapatban játszhat Thierry Henryval, akivel korábban a Barcelonában is csapattársak voltak, 2007-ben pedig Bajnokok Ligáját nyertek a katalánoknak.

A New York Red Bulls 21 forduló után a keleti főcsoport hatodik helyén áll, hátránya az ötödik és egyben rájátszás érő helytől mindössze egyetlen pont. Henry és társai legközelebb vasárnap javíthatnak, amikor hazai pályán fogadják a mélyrepülésben lévő New England gárdáját.

[1651025] 2014-08-03 01:00:00 New York Red Bulls - New England Rev.x;