NB I

Elhasalt a Loki, hibátlan maradt az MTK

A Debrecen 1-0-ra kikapott az MTK ellen Kispesten a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának pénteki meccsén.

Hrepka és Brkovic párbaja - fotó: MTI

Az MTK a kispesti Bozsik Stadionban fogadta a Debrecent. Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem. A fordulás után annyit változott a mérkőzés képe, hogy valamivel az MTK futballozott veszélyesebben, és a mezőnyfölény góllá érett, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette Garami József együttesének, amely két meccs után hat ponttal áll. A Loki két fordulót követően egy ponttal szerénykedik.

A fővárosi kék-fehérek csupán egy bajnokit veszítettek el hazai pályán az idén, az összes többin győzelmet arattak. Az új MTK-stadion építése miatt a Bozsik Stadionba kényszerülő együttes legutóbb május 17-én játszott bajnokit a kispesti pályán, és akkor 2-0-ra nyert a Honvéd ellen. A Debrecen 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.

Csakúgy mint a Puskás Akadémia-Pécs meccsen, ezúttal is sikeresnek bizonyult a Protipp-ünk.

OTP Bank Liga
2. forduló:
INFO MTK Budapest - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
Gólszerzők: Horváth Zs. (89.)
Sárga lap: Morozov (43.)
MTK Budapest: Hegedüs L. - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór - Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. - Hrepka (Frank, 58.).
DVSC-TEVA: Poleksic - Lázár P., Morozov, Brkovic, Vadnai - Volas (Seydi, 74.), Tisza (Balogh N., 90.), Bódi, Ludánszki B., Se. Bouadla - Ferenczi J. (Nagy Z., 85.).
[1732200] 2014-08-02 20:30:00 MTK - Debrecenx;