Európa Liga

Kiütéses vereséget szenvedett a Diósgyőr a Krasznodar ellen

A Diósgyőr 5-1-es vereséget szenvedett a vendég orosz Krasznodar együttesétől a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki első mérkőzésén a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A Nagyerdei Stadionban lépett pályára csütörtök este a Diósgyőr az FK Krasznodar ellen. Előzetesen az oroszok lényegesen esélyesebbnek tűntek az oddsok és a piaci érték alapján is. A diósgyőriek mestere, Szivics Tomiszláv óvatos csapattal indult neki a megmérettetésnek, ezúttal Miroszlav Grumics ugyanis csak a kispadon kapott lehetőséget, és Bacsa Patrik volt az egyetlen csatár.

Az első félidőben szinte semmi említésre méltót nem jegyezhettünk fel egészen a 28. percig. Ekkor Jedrzejczyk ívelt át egy labdát, ami az ötösön belül a brazil Arit találta meg, aki bal belsővel nem hibázott (0-1). A gól egyáltalán nem volt benne a játékban, a Krasznodar ugyan aktívabban futballozott, de helyzetük nem igazán volt. A 40. percben aztán újabb védelmi hibának köszönhetően megduplázta előnyét az orosz csapat. Gazinszkij nagyon szépen sarkalt Ahmedov elé, aki nem hibázott hét méterről (0-2).

Bacsa Patrik szerezte a mieink egyetlen gólját - fotó: mti

A szünetben kettőt is cserélt Szivics mester, beállt Bognár és Grumics, ami egyértelművé tette, hogy támadni kell és gólokat szerezni. A váltás megélénkítette a miskolciak támadójátékát, előbb Grumics szabályos gólját érvénytelenítette a játékvezető les címén, majd Bacsa lőtt kapásból a hálóba, amit szerencsére már meg is adott a török bíró (1-2). Bombagólra bombagól következett, alig ünnepelték ki magukat a játékosok és a szurkolók, Pereyra máris kipókhálózta a bal felsőt (1-3).

Az oroszok a folytatásban is támadásban maradtak, el akarták véglegesen dönteni a párharcot. Helyzetet helyzetre halmoztak, még az üres kaput is célba vehette Bisztrov - az esetnél az addig remekül védő Antal Botond megsérült, Rados foglalta el a helyét -, ám végük csak Joaozinho tizenegyeséből tudták megszerezni az újabb gólt (1-4). A lefújás előtt még Bisztrov jóvátette hibáját, és miután Kádárt megalázó módon hintába ültette, szépen a kapu jobb oldalába tekert (1-5), beállítva ezzel a végeredményt.

Az orosz csapat az első félidőben félgőzzel játszva szerzett kétgólos előnyt úgy, hogy a DVTK kapura lőni sem próbált. Mindkét gól elkerülhető lett volna a védők jobb helyezkedésével. A Diósgyőr ugyan a fordulás után tudott váltani, amelyből szépítésre is futotta, de ekkor a Krasznodar is magasabb fokozatba kapcsolt, így a kiütéses győzelmük jogossága nem megkérdőjelezhető.

Európa Liga-selejtező
3. forduló, 1. mérkőzés
INFO Diósgyőri VTK-Krasznodar (orosz) 1-5 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Bülent Yildirim (török)
gólszerzők: Bacsa (49.), illetve Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88.), Bisztrov (90.)
sárga lap: Gosztonyi (66.)
 
Diósgyőri VTK: Antal B. (Rados, 80.) - Eperjesi (Bognár I., a szünetben), William Alves, Debreceni (Grumic, a szünetben), Husic - Egerszegi, Kádár, Elek Á., Gosztonyi, Németh M. - Bacsa
Krasznodar: Szinyicin - Jedrzejczyk, Martinovics, Sigurdsson, Kalesin - Gazinszkij - Laborde (Bisztrov, 59.), Pereyra (Pomerko, 81.), Ahmedov, Joaozinho - Ari (Wanderson, 59.)
[1766749] 2014-07-31 20:30:00 Diósgyőr - FC Krasnodarx;
Percről percre: 2014-07-31 Diósgyőr-Krasznodar Európa Ligax