Átigazolás

Vécsei a Lazio és a Juventus célkeresztjében

Olasz sajtóhírek szerint komoly érdeklődés van a Budapest Honvéd fiatal középpályása iránt.

Vécsei Bálint iránt nagy az érdeklődés / facebook.com

Az olasz lalaziosiamono.it portál exkluzív interjút készített a Budapest Honvéd sportigazgatójával, Fabio Cordellával, aki elmondta, hogy a kispestiek fiatal játékosa iránt igen nagy kereslet mutatkozik. A klubvezető állítása szerint Vécsei Bálintért osztrák és német klubok is bejelentkeztek, de olasz sztárcsapatok figyelmét is felkeltette, hiszen a Lazio és a Juventus érdeklődött iránta.

"A Juventus és a Lazio is érdeklődik Vécsei iránt, várjuk, hogy komolyabbra forduljon a helyzet" - mondta a római portálnak Cordella. "A minap például valaki felhívta Roberto Mancinit, hogy Vécseiről érdeklődjön, mivel a játékos a téli szünet alatt másfél hónapot a Galatasaraynál töltött, és csak azért nem igazolt a török klubhoz, mert túl sok a keretben az idegenlégiós"

Cordella a portál kérdésére leírást is adott a 21 éves magyar játékosról, a sportigazgató szerint Vécsei kivételes technikai képességgel rendelkezik, jól lő távolról és 186 centis magassága ellenére a gyorsaságával sincs baj. "Prandelli is látta játszani néhány nappal ezelőtt játszani, és el volt tőle ragadtatva. A középpálya több részén is bevethető, és kiváló fizikai adottságai vannak, a Torinóban játszó Alessio Cercihez hasonlítható. Teljes mértékben készen áll, hogy a Serie A-ban játsszon. Sok csodálója van, szinte lehetetlen lesz Budapesten tartani. Vécsei nagyon szereti Olaszországot, ott szeretne játszani, ezért már osztrák és német klubok ajánlatát is visszautasította"- tette hozzá a sportigazgató.

Vécsei jövője egyelőre még a levegőbe lóg, mindenesetre a Honvéd sikeres rajtot vett az OTP Bank Ligában, hiszen 3-0-ra legyőzte hazai pályán az újonc Dunaújvárost. A hétvégén már nehezebb feladat vár a piros-feketékre, hiszen a tavalyi szezon ezüstérmeséhez, a Győri ETO-hoz látogatnak.

[1732202] 2014-08-03 18:30:00 Győr - Honvédx;
164237