Bajnokok Ligája

Gulácsiék kikaptak, a Celtic-et megruházták Varsóban

Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg 2-1-es vereséget szenvedett az azeri Karabah otthonában a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

Gulácsiék meglepetésre kikaptak - Fotó: uefa.com

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójának szerdai játéknapján 12 mérkőzést rendeztek. Ma is volt magyar érdekeltségű találkozó, a Karabah Agdam-Salzburg találkozón Gulácsi Péter védte a vendégek kapuját. Az azeri bajnok nagy meglepetésre legyőzte az osztrák aranyérmest, a meccsen három piros lapot osztott ki a bíró. A 2-1-es vereség azért reményt ad Gulácsiéknak a továbbjutásra.

Az orosz Zenit szintén megégett idegenben, 1-0-ra kikapott a ciprusi AEL Limasszol otthonában, ráadásul Axel Witselt kiállították, a belga középpályás nem játszhat a visszavágón. A román Steaua sem tudott nyerni, noha kétszer is vezetett, de a kazah Aktobe 2-2-es döntetlent harcolt ki hazai pályán.

A Lille nagy lépést tette a play-off felé, 2-0-ra felülmúlta idegenben a Grasshopperst. A lengyel bajnok kitömte a skótot, a Legia Warszawa 4-1-el küldte haza a Celtic-et. Úgy, hogy varsóiaknál Ivica Vrdoljak két tizenegyest kihagyott! A Celtic a 8. percben még vezetett, de szűk félóra alatt fordított a Legia, a kelták a 44. perctől emberhátrányban játszottak. Az APOEL értékes döntetlennel tért haza Finnországból, a Köbenhavn gól nélküli ikszre végzett Ukrajnában.

A legnagyobb érdeklődéssel várt szerdai találkozót Rotterdamban rendezték, ahol a Feyenoord fogadta a Besiktas együttesét. A török együttes 2-1-re nyert Hollandiában, a hazai csapat a hosszabbításban kozmetikázott az eredményen.

2014-07-30;42