Bajnokok Ligája

Remek második félidei játékkal szerzett egygólos előnyt a Debrecen a BATE ellen

Ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, ám egy tizenegyessel végül a Loki nyert 1-0-ra a Bajnokok Ligája selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén a fehérorosz BATE Boriszov ellen. Így tehát teljesült Kondás Elemér legfőbb vágya, nem kapott gólt csapata az odavágón.

Az előnyszerzést, lehetőleg kapott gól nélkül tűzte ki célul a Debrecen szakmai stábja a meccs előtt. A kezdőben ennek megfelelően két védekező középpályás és két csatár kapott helyet, míg a vendégeknél a legnagyobb érték, Krivets csak a padon kezdte a találkozót.

A Loki támadásival indult a találkozó, öt percig úgy is tűnt, uralhatják a magyarok a mérkőzést, ám a fehéroroszok hamar átvették az irányítást és 10-15 percnyi horror következett a debreceniek kapujánál. Sorra alakították ki a helyzeteket a vendégek, de hol az utolsó bekk, hol Novakovics kapus, hol pedig a szerencse megmentette a magyar bajnokot a góltól. Húsz perc után aztán alábbhagytak a belorusz rohamok, ám még így is az ő támadásaikban volt több veszély. A legnagyobb helyzetet azonban Máté Péter hagyta ki, aki a 37. minutumban Csernyik kapus hibáját kihasználva három méterről lőhetett kapura, de Hagus jó helyen állt és felszabadított.

Sidibe itt még fejjel, később lábbal próbálkozott - utóbbi gólt is hozott

A második félidő aztán kiválóan kezdődött. Az 54. percben Csernyik kapus rossz kifutása után kézzel elkaszálta Sidibét, a lengyel Marciniak pedig tizenegyest ítélt. A sértett állt oda a labda mögé és a kapu bal sarkába gurította azt (1-0). A folytatás is hasonlóan intenzív volt a mieink szempontjából, sokkal többet támadott a magyar csapat, mint az első játékrészben. A BATE nem tudott úgy dominálni, mint az első 45 perc során. A 92. percben még a Lokinak volt egy hatalmas ziccere, ám Seydi és Selim nem tudták megoldani egy védő ellen a kontrát.

A debreceni csapatból ki kell emelni Jovanovicot, aki tökéletesen zárta le a Loki jobb oldalát és többször is remek cselekkel vitte végig a szélen a labdát. Varga József pedig több gyönyörű szerelést is bemutatott.

A mérkőzés után Kondás Elemér vezetőedző hangot adott örömének, hogy nem kaptak gólt, és annak ellenére sem volt elégedetlen, hogy a végén fiai hibáztak ziccert. Mint elmondta, mindkét csapatnak volt sansza, hogy betaláljon a kapuba többször is, ám az 1-0-ás eredménynek így is nagyon örül. A szakvezető a játékosok közül senkit nem emelt ki, az egységes csapatmunkáról beszélt, a szurkolókat pedig különösen nagy dicséret illeti a mester szerint, ugyanis mint minden meccsen, most is hihetetlenül jó hangulatot varázsoltak a Nagyerdei Stadionban.

A sérülés miatt kényszerűségből lecserélt Szakály Péter pedig megnyugtatta a szurkolókat, jól van, nem komoly a sérülése és érzi annyira jónak a csapatát, hogy az egy hét múlva esedékes visszavágón is betaláljon a fehéroroszok kapujába.

Bajnokok Ligája-selejtező
3. forduló, 1. mérkőzés
Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)
gólszerző: Sidibe (56., 11-esből)
sárga lap: Sidibe (52.), Bódi (82.)
 
Debrecen: Novakovic - Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut - Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) - Sidibe, Volas (Seydi, 62.)
BATE Boriszov: Csernyik - M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov - A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 62.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) - Rogyionov, Szihnyevics
A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének keddi eredményei
2014-07-29;42
[1766674] 2014-07-29 20:30:00 Debrecen - BATE Borisovx;
Percről percre: 2014-07-29 Debrecen-BATE Boriszov Bajnokok Ligájax