NB I

1,8 millió forintnyi büntetést osztott ki a FEB

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) mai ülésén összesen 1 800 000 Ft büntetést osztott ki az első bajnoki forduló alatt történtek miatt. Pavlovic egy, Villám és Kovács két mérkőzésről került eltiltásra.

Ezúttal a pécsi szurkolók miatt szabták ki a legtöbb büntetést - Fotó: alfahir.hu

Meghozta döntéseit a MLSZ Fegyelmi Bizottsága az első bajnoki forduló után. Ennek értelmében Pavlovic Mateo (FTC) 1, Villám Balázs (Dunaújváros) és Kovács István (Fehérvár) 2-2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Utóbbi két futballista esetében "súlyos szabálytalanság" indokolta a fokozottabb büntetést.

Ami a csapatokat illeti, a Pécs járt a legrosszabbul. Palesztinára vonatkozó rigmusok bekiabálása, különböző tárgyak játéktérre dobálása, valamint a hazai szurkolók rendzavarása miatti játékmegszakítás miatt a klub 600 000 Ft büntetésben részesült. Hasonló, főként politikai üzenetet tartalmazó rigmusok bekiabálása miatt a Ferencváros és a Debrecen egyaránt 400 000 Ft-ot köteles befizetni.

A FEB a Haladás-Újpest mérkőzésen elhangzottakkal kapcsolatban is talált kifogást. A zöld-fehérek szurkolói 100 000 Ft, míg a lilák 200 000 Ft értékben kiabáltak be megbotránkoztató rigmusokat. Ugyanilyen okból kifolyólag a Nyíregyháza is bűnhődött, 100 000 Ft tételben. Írásbeli figyelmeztetéssel úszta meg a fordulót a Honvéd és a Videoton, utóbbi mentsége, hogy a "rendező egyesület intézkedett a sportszerűtlen magatartás megszüntetésére."

164237