Felkészülés

Örültünk, hogy játszhattunk a Honvéd ellen - Prandelli

A török bajnok 2-1-es győzelmével ért véget a vasárnap esti barátságos mérkőzés, ám a kispestieket irányító Pietro Viechowod kifejezetten elégedett volt játékosaival.

Prandelli és Viechowo / Fotó: facebook.com/bphonvedfc

A holland válogatott Wesley Sneijder és a Chelsea-hez szerződő Didier Drogba nélkül, de Felipe Melóval, Burak Yilmazzal és Fernando Muslerával a soraiban lépett pályára vasárnap este a Bozsik Stadionban a Galatasaray együttese. A török rekordbajnok a felkészülés elején jár, így Cesare Prandelli együttese messze van még a csúcsformától, de ennek ellenére végig kézben tartotta a találkozót, melyet Yilmaz duplájának köszönhetően 2-1-re meg is nyert. "Jó mérkőzés volt. Pietro rövid idő alatt megszervezte csapatát. Széleket próbáltuk bejátszani, de lassan játszottunk. Ez még a szezon eleje, gyakorolnunk kell. A Honvéd nagy múltú együttes, örültünk, hogy létrejött ez a mérkőzés. A futball globális sport, a legnagyobb különbség az emberek között a motiváció. Az idényben otthon az a célunk, hogy megszerezzük a mezünkre a negyedik csillagot." - fogalmazott a lefújás után az isztambuliak vezetőedzője, aki az olasz válogatott kispadjáról a kudarcba fulladt vb-szereplés után mondott le.

A kispestieket irányító Pietro Viechowod a szombaton pályára lépő játékosok közül csak a kapus Kemenes Szabolcsnak szavazott bizalmat, de csapata így is felvette a kesztyűt a nagy nevű riválissal, az így szerzett tapasztalatokat pedig már a hétvégén, a Győri ETO ellen kamatoztatná.

"Szeretném megköszönni Cesare Prandellinek, hogy tartotta a szavát. Kispesten régóta szerettek volna játszani egy ilyen kaliberű csapat ellen, mint a Galatasaray, és ez most végre összejött. Hasznos, jó meccset játszottunk, örülök, hogy szoros lett a találkozó végeredménye. A játékosaim hozzáállásával és játékával elégedett voltam, akárcsak a Dunaújváros ellen, ismét betartották, amit kértem tőlük. Nagyon jó, más szintet képviselő csapat ellen léphettünk pályára, bízom benne, hogy hasznosítani tudjuk a tapasztalatokat" - mondta Pietro Vierchowod.

A piros-feketék az újonc Dunaújváros 3-0-s legyőzésével győzelemmel kezdték az OTP Bank Liga 2014/2015-ös szezonját, a következő fordulóban pedig az ETO Park vendégei lesznek. A fogadóirodák egyelőre még nem vették fel a kínálatukban az NB I hétvégi párosításait, de amint ez megtörténik, arról a hatharom.com is beszámol.

[1732202] 2014-08-03 18:30:00 Győr - Honvédx;
164237